Cum s-a auzit imnul României intonat de fanfara prezidențială a Kenyei

Cum s-a auzit imnul României intonat de fanfara prezidențială a Kenyei

Intonarea imnului României, în cadrul vizitei oficiale a președintelui Klaus Iohannis în Kenya, a sunat diferit de varianta originală.

În cadrul vizitei șefului statului român în Kenya, Klaus Iohannis, fanfara a intonat imnul național al Kenyei, după care a urmat imnul României, care a sunat însă diferit față de varianta originala.

FOTO Administrația Prezidențială

FOTO Administrația Prezidențială

Imnul a fost urmat de 21 de salve de tun, asa cum se cere atunci cand un sef de stat viziteaza Casa de Stat a Kenyei.

Kenya și România au semnat patru memorandumuri în mai multe domenii pentru a-și consolida relațiile bilaterale.

Președintele României, Klaus Iohannis, a subliniat, în conferința de presă alături de președintele Kenyei, că statul nostru începe redinamizarea relațiilor cu țările din Africa începând cu această primă vizită, fiind găsite numeroase domenii de cooperare.

Kenya este unul dintre prietenii tradiționali ai României în Africa de Est și un partener economic și sectorial din ce în ce mai relevant pentru noi. Înainte de a continua, adresez președintelui Ruto și cetățenilor din Kenya condoleanțe pentru pierderile de vieți omenești cauzate de masivele inundații recente, precum și regrete pentru pagubele materiale înregistrate și miile de oameni strămutați din gospodăriile lor. I-am împărtășit Președintelui William Ruto viziunea României privind redinamizarea relațiilor noastre cu statele continentului african, Kenya având un rol esențial în demersurile strategice ale țării noastre”, a afirmat Klaus Iohannis.

Kenya este primul stat vizitat din turneul în Africa. În cadrul vizitei, președintele a avut o întâlnire cu omologul William Ruto și va participa la o întâlnire cu directorul executiv al UNEP (Programul Națiunilor Unite pentru Mediu).

Potrivit Administraţiei Prezienţiale, vizitele președintelui au ca scop relansarea dialogului politic la nivel înalt cu statele africane, redinamizarea relațiilor economice și sectoriale și valorificarea de noi oportunități de colaborare în domenii de interes comun. Această vizită reprezintă primul aranjament politic și diplomatic la cel mai înalt nivel cu statele africane a unui președinte român în ultimele trei decenii.

România a adoptat recent Strategia Națională pentru Africa, denumită „România - Africa: Parteneriat pentru viitor prin pace, dezvoltare și educație, un document-cadru de viziune”, scopul fiind îmbunătăţirea relaţiilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit...

2 VIDEO Pe cerul Spaniei, chiar înainte de inundațiile devastatoare

3 VIDEO Fostul polițist Viorel Teacă și-a publicat talonul de pensie, deși susținea că vrea să renunțe la acest drept

4 VIDEO Ucraina a lovit pentru prima dată Rusia cu rachete americane ATACMS!

5 Amante ale liderului celui mai periculos clan interlop din Capitală s-au bătut într-un club de fițe din Herăstrău