Cum putem avea un creier fericit și sănătos. Dr. Vlad Ciurea: „Parcă suntem într-o continuă isterie, trebuie să fim mai liniștiți”
Reputatul medic neurochirurg, prof dr. Vlad Ciurea, a dezvăluit care sunt cele șapte lucruri care ne ajută să avem un creier sănătos și fericit.
Medicul neurochirug Vlad Ciurea FOTO Adevărul
„Trebuie să-i dăm creierului ce-i place, ce vrea ca să se refacă, Să-i dăm oxigen, nu poluare. Să-i dăm apă cât mai multă, să-i dăm o alimentație cât mai curată, să-i dăm liniște. Să-i dăm stare de odihnă, gânduri bune, nu trebuie să-i dăm stres”, a spus dr. Vlad Ciurea, într-o emisiune la Antena 3.
Medicul a făcut și o listă scurtă cu șapte lucruri simple pe care le putem face pentru a avea un creier performant, sănătos și fericit.
„Toți dorim să avem un creier sănătos și fericit. Am pus șapte lucruri, șapte cuvinte-cheie. Pe primul loc: să nu uitați să citiți, este foarte important. Al doilea lucru, este să gândiți ceea cea ați citit. A treilea este să munciți, să învățați, să vă mișcați și să zâmbiți. Și ultimul, vă rog mult, să iubiți. Sunt șapte lucruri care ne duc înainte și ne fac un creier sănătos și fericit”, a dezvăluit dr. Ciurea.
Potrivit reputatului medic neurolog , disciplina japoneză ne poate ajuta să avem un creier longeviv. „Uitați-vă la japonezi. Ei trăiesc foarte mult, dar au o viață liniștită, calmă. La ei nu există < acum>. Ei mănâncă foarte curat. Asta le ține și creierul în activitate”, a adăugat dr. Ciurea.
De asemenea, neurologul recomandă să fim liniștiți.
„Parcă suntem într-o isterie, cu probleme medicale, cu drogurile, cu alegerile, cu noua viroză. Am impresia că se exagerează. Trebuie să stăm mai liniștiți. Graba strică treaba”, susține dr. Ciurea.
Nu în ultimul rând, profesorul spune că ar trebui să folosim cât mai puțin telefoanele și tableta, pentru a ne pune creierul la „treabă”.
„Încercați să folosiți creierul, să gândiți singuri, nu doar cu telefonul. Foarte multă lume doarme cu telefonul în pat. Alții cu televizorul, se intoxică....Lumina albastră nu face deloc foarte bine pentru creier. Tehnologia este bună până la un anumit punct. Să nu vă domine telefonul, să nu vă acopere gândirea. Omul a dezvoltat inteligența, noi trebuie să gândim cu creierul. Avem un creier și trebuie să gândim cu el”, a adăugat dr. Vlad Ciurea.
Sursa: adevarul.ro