Cum poţi face eficient un ventilator care nu mai face față caniculei. Micul truc la îndemâna oricui

Cum poţi face eficient un ventilator care nu mai face față caniculei. Micul truc la îndemâna oricui

Temperaturile crescut din lunile iulie şi august dau, în fiecare an, mari bătăi de cap, iar temperaturile din locuinţe ajung să fie destul de ridicate. Chiar dacă nu ai aer condiţionat, există câteva trucuri prin care îţi poţi transforma casa într-un loc răcoros.

Ventilator FOTO Shutterstock

Ventilator FOTO Shutterstock

Din diferite motive, precum lipsa banilor, a spaţiului sau din cauza zgomotului, mulţi români nu îşi pot instala în locuinţă un aer condiţionat. Astfel, foarte multe persoane deţin ventilatoare pentru a răcori apartamentele sau casele .

Cum poate deveni ventilatorul mai eficient

Chiar dacă este folosit în foarte multe gospodării, ventilatorul este un instrument care nu are capacitatea de a răci aerul. Astfel, în zilele caniculare, cu temperaturi foarte crescute, acesta tinde să devină ineficient. Cu toate acestea, există câteva metode prin care ventilatorul poate fi transformat într-un adevărat instrument de răcire a încăperii.

În zilele caniculare trebuie să încercăm, pe cât posibil, să ne ferim de căldură şi să stăm în locuri răcoroase, unde există instalaţii de aer condiţionat. Cu toate acestea, există locuinţe în care nu este instalat aer condiţionat iar multe persoane deţin ventilatoare care, de multe ori nu fac faţă temperaturilor ridicate. Trebuie să ştim că există câteva trucuri prin care putem să scădem considerabil temperatura din încăpere. Astfel, este indicat ca în faţa ventilatorului să aşezăm un castron plin cu gheaţă. Imediat vom observa că acest lucru îşi va face efectul iar temperatura din încăpere va scădea chiar cu trei grade. Astfel, periodic putem schimba gheaţa din recipient”, a precizat dr. Tudor Ciuhodaru.

Cum păstrăm răcoarea în locuinţe

Conform medicilor, este foarte important ca, în zilele caniculare, să reuşim să păstrăm o temperatură cât mai joasă în locuinţe. Astfel, doctorii vin cu unele sfaturi menite să ajute în acest sens.

Este important să aerisim bine locuinţa atât seara, la ore târzii, cât şi dimineaţa devreme, când temperaturile de afară sunt mai mici decât cele din locuinţă. Pe timpul zilei este bine ca geamurile expuse la soare să fie acoperite, pentru a evita creşterea temperaturii în apartament. Totodată, putem opta pentru duşuri cu apă călduţă care ne vor oferi senzaţia de răcoare”, adaugă medicul ieşean.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”