Cum poate bicarbonatul de sodiu să salveze gustul supelor. Când ar trebui să îl folosești
Bucătăria poate fi plină de surprize, iar oricât de pricepuți am fi în arta culinară, o clipă de neatenție poate compromite gustul oricărei supe. Cu toate acestea, există un ingredient simplu, la îndemâna tuturor, care poate salva preparatul: bicarbonatul de sodiu.
Bicarbonatul de sodiu poate salva gustul unei supe cu exces de sare FOTO Arhivă
Indiferent dacă ai adăugat prea multă sare sau ai scăpat din vedere ceva esențial în rețetă, bicarbonatul de sodiu este soluția magică pentru a recâștiga echilibrul gustului. Un singur vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu adăugat în supă poate face minuni pentru a neutraliza excesul de sare, oferindu-i preparatului un gust echilibrat și delicios.
Cum acționează bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu este cunoscut pentru proprietățile sale de neutralizare a aromei puternice, precum și pentru abilitatea sa de a contracara excesul de sare în mâncare. Atunci când simțim că supa noastră a fost afectată de o doză prea generoasă de sare, adăugarea acestui ingredient simplu poate transforma complet situația.
De asemenea, dacă am scăpat prea multă sare în oală, mai avem la dispoziție un truc ingenios.
Sursa: adevarul.ro