Cum NE MINT cu MUSULMANII. Iohannis și Oprea au APROBAT NUMĂRUL. Ponta le-a APROBAT MOSCHEEA

Cum NE MINT cu MUSULMANII. Iohannis și Oprea au APROBAT NUMĂRUL. Ponta le-a APROBAT MOSCHEEA

Vreți să știți adevărul curat despre cei 1785 de musulmani care vor fi aduși, în prima fază, în România? Aflați atunci că nu este numai o propunere, așa cum ne-a informat președintele. În Guvern s-a aprobat un proiect de lege. Imediat după ce Iohannis s-a întors de la Bruxelles cu numărul în plic. Guvernul era condus de interimarul Oprea. Când s-a întors din Turcia, Ponta le-a aprobat și moscheea. Restul sunt minciuni de stat.

Gabriel Oprea, în calitate de premier interimar, a aprobat la începutul lunii iulie, în perioada în care premierul Ponta s-a aflat în Turcia pentru o operație la genunchi, cota de 1.785 de refugiați pe care ar îi poate primi România. Cota respectivă a fost transmisă la Bruxelles din iulie și a fost anunțată luni de președintele Iohannis, în timp ce premierul Ponta vorbea în aceeași zi doar de 1.500 de locuri pentru refugiați, scrie  Profit.ro .

Un proiect de lege consultat de Profit.ro  și elaborat chiar de Ministerul Afacerilor Interne, condus de Oprea, arată că un memorandum privind numărul de refugiați pe care îi poate primi România a fost aprobat de Guvern la începutul lunii iulie. Proiectul de lege modifică legislația în vigoare în domeniul străinilor pentru ca România să poată prelua solicitanți de azil din alte state membre ale Uniunii Europene.

Captură din proiectul de lege

Președintele Klaus Iohannis a anunțat luni că România a comunicat Comisiei Europene la începutul lunii iulie că poate găzdui 1.785 de refugiați,.

"1.785 de refugiați vor veni în România pentru că atâtea locuri de cazare sunt disponibile. Mai mult, nu", a afirmat șeful statului.

Premierul Victor Ponta a precizat, tot luni, că în prezent România nu are pregătite mai mult de 1.500 de locuri pentru primirea pe termen scurt a eventualilor refugiați din Orientul Mijlociu. Ulterior, premierul a revenit și a arătat că pot fi găzduite până la 1.700 de persoane. 

De ce nu cunoștea Victor Ponta capacitatea României privind primirea de refugiați

Ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a preluat începând cu 22 iunie, în calitate de premier interimar, atribuțiile lui Victor Ponta pentru perioda în care șeful Executivului urma să se afle în Turcia pentru o intervenție chirurgicală la genunchi.

În nota de fundamentare a proiectului de lege se menționează că “la data de 02 iulie 2015, a fost aprobat de către Guvernul României Memorandumul cu tema: Punerea în aplicare a Concluziilor Consiliului European din 25 – 26 iunie 2015 pe componenta migrație – contribuția 4/18 României. Prin acest document a fost aprobată, preluarea de către România, a unui număr de 1.705 persoane, în cadrul mecanismului de relocare internă a Uniunii Europene, și a unui număr de 80 de persoane, în cadrul programului Uniunii Europene de relocare externă a Uniunii Europene, care sunt în nevoie urgentă de protecție internațională.” 

În proiectul de lege al MAI s-a strecurat însă o eroare materială, pentru că, de fapt, Guvernul s-a reunit în ședință, sub conducerea lui Gabriel Oprea, în data de 1 iulie. Guvernul nu a anunțat atunci aprobarea unui astfel de memorandum în ședința respectivă, dar este evident că angajații MAI cunoșteau de atunci în detaliu capacitatea centrelor de primire din România.

Ponta a revenit în țară abia la 8 iulie și necunoașterea respectivului memorandum poate explica faptul că în cursul zilei de luni șeful Executivului susținea că în prezent România nu are pregătite mai mult de 1.500 de locuri pentru primirea refugiaților. Ulterior, el a revenit asupra declarațiilor și a arătat că pot fi găzduite până la 1.700 de persoane.

Principalele prevederi ale proiectului de lege pregătit de MAI

Proiectul permite preluarea, de către România, a unui număr de refugiați sau solicitanți de azil din alte state membre UE aflate în dificultate. Documentul arată că este vizată situația Greciei și Italiei, state care se confruntă cu o presiune migratorie ridicată.

Actul stabilește în detaliu procedurile de acordare a azilului, precum și acordarea unui ajutor lunar nerambursabil cu puțin peste 500 lei, pe o perioadă de maximum 12 luni, refugiaților lipsiți de mijloace materiale.

Proiectul lege are în vedere și cheltuielile lunare, de îmbăcăminte, hrană și cazare, pentru un solicitant de azil adult. Acestea se ridică la 1.117 lei pentru sezonul cald și 1.185 lei pentru sezonul rece.

Captură din proiectul de lege



populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori despre unul dintre cei mai puternici și enigmatici șmecheri ai planetei

2 Foarte interesante amănunte...

3 VIDEO „N-are cum. E mai mare” / Reacția lui Putin după ce a fost contrazis de primarul Moscovei într-o discuție despre salariu mediu

4 Unul dintre posibilii autori ai furtului tezaurului dacic, surprins pe camera de supraveghere. Se face apel pentru identificarea individului

5 Fostul șef al spionilor din România, despre Călin Georgescu și Donald Trump: „Cum se poate compara o broască oarecare cu un leu”