Cum îți protejezi casa de hoți, pe timpul verii. Elementul pe care îl caută ei înainte de a-și fixa ținta

Cum îți protejezi casa de hoți, pe timpul verii. Elementul pe care îl caută ei înainte de a-și fixa ținta

Perioada de vară care corespunde concediilor și vacanțelor este una prolifică și pentru hoți. Aceștia își fixează țintele după ce le analizează, iar perioada în care proprietarii sunt plecați de acasă sunt cele mai bine pentru ca ei să acționeze.

Hoții merg la sigur când ești în vacanță  FOTO Shutterstock

Hoții merg la sigur când ești în vacanță FOTO Shutterstock

În mod surprinzător, atacurile au loc ziua, nu noaptea, așa cum ar fi de așteptat. Însă ei își planifică atacul cu multe luni înainte, după ce au urmărit toate obiceiurile proprietarilor și știu orele la care pleacă de acasă sau revin.

Statisticile arată că în iulie şi august, numărul spargerilor creşte, iar în unele cazuri, hoţii află chiar de la victime când nu este nimeni acasă.

Când nu aveam sistemul de supraveghere al camerelor am avut spargere la un doctor. Omul a încuiat apartamentul și a plecat în Italia iar după câteva săptămâni să spun, am găsit că era deschis apartamentul respectiv. L-am sunat, a venit înapoi și și-a montat camere de luat vederi deasupra intrării ușii lui”, spune adinistratorul unui bloc pentru Observator .

Sistemele de siguranță îi descurajează

De reținut este și faptul că în opt cazuri din 10, hoţii verifică dacă ţinta lor este protejată cu sisteme de siguranţă. Prezenţa acestora îi descurajează, mai arată statisticile. Și videointerfonul este util, acesta dând pozibilitatea să vezi cine sună la ușă. De asemenea, senzorii de mișcare sunt eficienți și nu au un preț prea mare , costul pornind de la 80 de lei, n timp ce camerele de supraveghere pornesc de la 400 de lei.

Dacă senzorul de interior mi-a detectat mişcare în casă pot crea un scenariu astfel încât pe lângă alarma pe care o primesc pe telefon şi sunt înştiinţat că cineva a pătruns în casă, el poate să şi comande alte device-uri din casă, cum ar fi luminile - să aprindă toate luminile din casă. Pot asculta ce se întâmplă în jurul camerei, pot să şi vorbesc prin telefon ce se aude în cameră. Un alt avantaj este dacă a fost depistată mişcare în jurul camerei, ele încep să înregistreze”, spune Eugen Călinescu, specialist în sistemele de protecție.

Protecție fără tehnologie

Dar și fără prea multe cunoștințe tehnologice poți să-ți protejezi casa. „Să rugați o persoană apropiată în care aveți încredere, ori un vecin să procedeze la fel ca și cum dumneavoastră ați fi acasă. Spre exemplu ar putea să vă viziteze des locuința ori să vă ridice corespondența”, spune Crina Eşanu, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei.

Una dintre cele mai frecvente recomandări este aceea de a renunța la postările pe social-media cu fotografii din vacanță, sau locul în care ești. Pentru hoți, aceasta nu este decât o confirmare că pot acționa liniștiți.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…