Cum îi „vedea“ regele Charles pe părinții săi. Portrete desenate de monarh la vârsta de 5 ani, scoase la licitație FOTO

Cum îi „vedea“ regele Charles pe părinții săi. Portrete desenate de monarh la vârsta de 5 ani, scoase la licitație FOTO

Desene în creion pe care regele Charles le-a făcut în copilărie reginei Elisbeta a II-a și prințului Philip s-ar putea vinde cu peste 12.000 de dolari.

Regele Charles AL III-LEA FOTO Profimedia

Regele Charles AL III-LEA FOTO Profimedia

Mâine vor fi scoase la licitație schițe pe care Charles le-a făcut părinților săi pe când era doar prinț și avea doar 5 ani. Desenele – făcute cu creion și creioane colorate - au fost descoperite printre diverse suveniruri regale adunate de un jurnalist britanic, între anii 1950 și 1970, potrivit Hansons Auctioneers.

Prețul de pornire ar putea fi de aproximativ 5.000 de lire sterline (6.300 de dolari) și ar putea ajunge la 10.000 de lire sterline (12.600 de dolari), deși experții cred că ar putea fi vândute pentru o sumă mai mare, în funcție de interesul ofertanților.

Fotografiile distribuite de casa de licitații arată că portretele regale sunt foarte asemănătoare cu desenele pe care orice alt copil de cinci ani le-ar face părinților lui, deși Charles a reușit să surprindă ținutele formale purtate adesea de regina Elisabeta a II-a și de prințul Philip.

Din colecția care va fi scoasă la licitație mai fac parte diverse ilustrate, desene, fotografii ale membrilor familiei regale și scrisori.

Aceasta este o colecție extraordinar de emoționantă. Aceste desene din copilărie și fotografii emoționante ne amintesc că, departe de fast și de imaginea publică, familia regală prețuiește momentele obișnuite, de zi cu zi. Cu un simplu creion, fiecare copil își portretizează familia. Regele nostru nu a fost diferit. Această colecție îi va ajuta pe oameni să relaționeze mai bine cu el în rolul de monarh“, a declarat Charles Hanson, proprietarul Hansons Auctioneers.

Obiectele din colecție i-au fost date jurnalistului Henry Maule chiar de către Palat, pentru a-i ușura munca de documentare. Acesta a scris, printre altele, volumul „All The Queen’s Children“. Obiectele au rămas nedescoperite mai bine de 30 de ani după moartea acestuia, în 1981.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O poveste stranie, dar stranie rău de tot...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Ce a scris Qeqa Krelani, cea mai cunoscută jurnalistă sportivă din Kosovo, despre evenimentele de la București

4 Judecați voi diferența dintre România și Kosovo...

5 Rămășițele unui OZN în formă octogonală, doborât de un avion de luptă american F-16, au fost recuperate din Lacul Huron