Cum faci un masaj acasă și de ce ai nevoie?

Cum faci un masaj acasă și de ce ai nevoie?

Masajul acasă este o modalitate simplă și convenabilă de a te bucura de beneficiile terapiei prin masaj. Cu puțin antrenament, se poate practica ușor din confortul propriei case. Masajul făcut acasă, la fel ca cel obținut la un salon specializat, poate ajuta la eliminarea stresului, anxietății, durerilor de cap, a tensiunii musculare și a durerilor de diferite tipuri.

Atunci când este inclus ca parte a unei rutine de fitness, masajul pe cont propriu poate oferi, de asemenea, suport în îmbunătățirea circulației și la reducerea riscului apariției de leziuni. În același timp, a oferi partenerului tău un masaj în confortul casei voastre poate fi o experiență relaxantă și de întărire a relației dintre voi.

Poți ameliora durerea prin masaj

Dacă te simți încordat sau resimți durere în diverse zone ale corpului, un masaj te poate face să te simți mai bine. Pe lângă ameliorarea durerilor și relaxare, un masaj are, de asemenea, și multe beneficii mentale. Cu toate acestea, nu este întotdeauna necesar să contactezi un specialist pentru a te bucura de un masaj. Pentru anumite tipuri de afecțiuni, un automasaj poate fi la fel de benefic. Dacă îți dorești să încerci să-ți faci masaj pe cont propriu, va trebui să studiezi un pic problema și să înveți anumite tehnici care să te ajute să profiți la maximum de el. 

De ce ai nevoie pentru un masaj făcut acasă?

Pe lângă dorința de a te simți mai bine, tot ce ai nevoie pentru automasaj sunt propriile tale mâini. Bineînțeles, dacă îți dorești, poți duce lucrurile la următorul nivel și îți poți îmbunătăți experiența apelând la anumite instrumente și produse specifice pentru masaj. Printre acestea se numără uleiul de masaj relaxant, ventuzele de masaj, o rolă cu spumă sau o minge. 

Cum îți faci un masaj acasă?

Înainte de a începe, asigură-te că te afli într-o poziție confortabilă. Te poți așeza pe podea sau pe un scaun. Dacă există anumite zone ale corpului care prezintă probleme, concentrează-te mai întâi asupra acestora. Apoi, utilizează ambele mâini pentru a-ți masa scalpul. Utilizează mișcări circulare pentru a stimula pielea și pentru a îmbunătăți circulația sângelui. Următorul pas este fața ta. Masează-ți ușor tâmplele, fruntea și piele din în jurul ochilor. Termină prin masarea gâtului și a umerilor.

Acum este timpul să te deplasezi în jos pe piept și partea superioară a spatelui. Folosește ambele mâini pentru a masa printr-o mișcare circulară. Apoi, treci la abdomen. Aplică o presiune ușoară, prin mișcări lente într-o singură direcție. La final, masează-ți partea inferioară a spatelui și picioarele. Dacă ai noduri sau zone tensionate, aplică mai multă presiune, în funcție de necesitate.

Când ai terminat, respiră adânc câteva minute și relaxează-te pentru câteva minute. Bea multă apă pentru a ajuta la eliminarea toxinelor care au fost eliberate în timpul masajului.

De ce ai nevoie pentru a-i oferi partenerului tău un masaj?

În primul rând, creează ambientul perfect pentru a-i oferi partenerului tău un masaj. Dacă nu deții o masă de masaj, va trebui să improvizezi cu ceea ce ai la îndemână pentru a obține atmosfera ideală pentru a relaxa mintea și corpul. Spațiul astfel creat ar trebui să fie unul confortabil pentru cel sau cea care urmează să beneficieze de masaj din partea ta. Ar trebui să poată sta într-o poziție cu fața în jos pe podea sau pe o saltea confortabilă, cu mult sprijin pentru cap, gât și picioare.

Pentru a face lucrurile și mai relaxante, poți adăuga lumânări parfumate și muzică liniștitoare. Apoi, folosește ulei de masaj relaxant pentru ca mâinile tale să poată aluneca mai ușor pe pielea sa. Începe prin masarea scalpului, apoi continuă în jos pe față și gât. Folosește-ți ambele mâini pentru a masa umerii și partea superioară a spatelui. Pentru partea inferioară a spatelui, folosește-ți degetele sau pumnii pentru a aplica presiune printr-o mișcare circulară. La final, masează-i picioarele și tălpile.

Cuplurile pot avea parte de o mulțime de beneficii prin aplicarea masajului reciproc acasă, inclusiv aprofundarea conexiunilor atât fizice, cât și emoționale. Masajul este o modalitate de a-ți demonstra afecțiunea și dragostea, pe lângă stimularea încrederii reciproce, îmbunătățirea comunicării și exprimarea vulnerabilității. Este, de asemenea, o oportunitate excelentă de a putea vorbi deschis cu partenerul/partenera ta despre ceea ce îți dorești cu adevărat, lucru care poate fi de mare ajutor în consolidarea relației. 


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”