Cum faci cel mai bun pui la cuptor. Secretul pentru o crustă crocantă
Ușor de preparat și delicios, puiul la cuptor iese perfect după rețeta regretatului gastronom Radu Anton Roman, care a fost publicată în lucrarea „Bucate, vinuri și obiceiuri românești”. Pentru a obține un pui bun de te lingi pe degete, este important să respecți întocmai modul de preparare.
Rețeta deliciosului pui la cuptor. FOTO Shutterstock (Arhivă)
Pentru această rețetă ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 pui (mare și bine îngrășat, de curte) sau altă pasăre
- 200 g unt sau 1 ceașcă ulei
- 1 lingură pastă de usturoi
- Sare, piper, după gust
- 3 legături pătrunjel
Mod de preparare:
Întâi de toate, trebuie să toci măruntaiele și pătrunjelul. Apoi, p oți unge puiul cu 150 de grame de unt și poți presăra puțină sare, dar și piper . În continuare, puiul trebuie frecat cu sare, piper și pastă de usturoi. Umple burta puiului cu tocătura și cu unt și o poți coase.
Tapetează o tavă cu margini înalte cu unt. Pe fundul tăvii este recomandat să așezi un grătar din câteva bețișoare subțiri, în cruciș, pentru ca puiul să nu atingă metalul.
Bagă puiul la cuptor, la foc iute la început, să prindă culoare. Ulterior, după ce puiul a căpătat o culoare galbenă, scade temperatura și ține-l la cuptor timp de o oră și jumătate. În timp ce acesta se află încă în cuptor, trebuie uns regulat cu smântână.
După ce ai terminat smântâna, poți lua zeama din tavă și poți unge puiul până când este rumen.
Sursa: adevarul.ro