Cum faci cel mai bun gelato acasă. Desertul fin și răcoritor se face cu puține ingrediente
Un desert răcoritor este alegerea perfectă în zilele toride. Dulcele fin și aromat se poate pregăti ușor acasă, având nevoie de doar câteva ingrediente. Gelato și înghetață nu sunt același lucru, așa cum s-ar crede. Diferă la ingrediente, la textură şi la gust.
Gelato un desert ușor și simplu de preparat FOTO Freepik
Spre deosebire de înghețată, gelato conține mai puțină grăsime, 5 – 6%, deoarece se folosește lapte integral, fără smântână, scrie click.ro
Pentru că are mai puține grăsimi, gelato are arome mai puternice de la ingredientele de origine naturală (fructe, condimente, esențe) folosite. Desertul răcoritor poate fi pregătit acasă cu 5 ingrediente. Rezultatul va fi unul spectaculos.
Citește articolul integral pe click.ro
Înghețata care nu îngrașă deloc
Desert de nerefuzat în timpul verii, un anumit tip de înghețată nu doar că nu îngrașă deloc, ne face fericiți. Medicul Mihaela Bilic ne învață ce sortiment să alegem pentru a putea mânca în fiecare zi, fără stresul acumulării kilogramelor.
Nutriționistul explică faptul că acest lucru se datorează combinației de lapte cu zahăr. Acesta se se absoarbe lent, nu îngraşă și în acelasi timp satisface nevoia de dulciuri.
Varianta la cornet, fără sosuri sau topping-uri, este cea mai sigură din punct de vedere al siluetei, arată medicul. Porția corectă este de 1-2 cupe sau o înghețată pe băț/la cornet, se arată pe site-ul reginamaria.ro
"Înghețata poate satisface atât dorinta de dulce, cât și nevoia de energie, iar variantele cu ciocolaăa sau cafea conțin magneziu, un mineral tonic pentru sistemul nervos.
Combinația de lapte și zahar din acest produs se absoarbe lent și furnizeaza organismului treptat toți nutrienții necesari (glucide, proteine, grăsimi și apă) într-o formulă ușoară și echilibrată. Dacă alegeți variantele cu conținut redus de grăsime sub 7%, puteți beneficia de plăcerea unui desert savuros, fără risc de îngrășare. În plus, consistența cremoasă a înghețatei stimulează ariile cerebrale, responsabile de starea de bine, similar cu frișca sau ciocolata", explică medicul.
Ce avantaj mai are
Conform specialistului, dincolo de indicele glicemic redus, înghețata mai are un avantaj: e pufoasă, cu volum mare și greutate mica.
"Acest „truc“ se obține prin procesul de aerare, compoziția lichidă a înghețatei fiind îmbogățită cu aer, fapt care duce la expandarea ei. În consecință, avem senzația că mâncăm mai mult, când de fapt gramajul este redus. Încercați să observați singuri acest fenomen lăsând înghețata să se topească: va ramâne mai puțin de jumătate de cutie cu lichid, pentru că restul a fost aer!
Sursa: adevarul.ro