Cum au motivat judecătorii români lăsarea în libertate a Fraților Tate, acuzați de trafic de persoane și exploatare sexuală a minorilor
Judecătorii Tribunalului București care au decis că Frații Tate să rămână în libertate susțin că procurorii DIICOT nu au depus probe suficiente să demonstreze că aceștia ar fi spălat bani și că nu au comis alte infracțiuni de trafic de persoane, de la momentul în care a fost deschis primul dosar penal, se arată în motivarea prezentată de Digi24 .
„Judecătorul constată că de la momentul în care grupul infracțional a fost destructurat, nu au fost comise noi infracțiuni de trafic de persoane. Nu sunt suspiciuni că au părăsit țara”, se arată în motivarea Tribunalului București, prezentată de Digi24.
Totodată, Tribunalul București arată că „nu există la dosar probe care să conducă la suspiciunea rezonabilă că inculpații (...) ar fi încercat spălarea banilor”.
Judecătorul mai arată că procurorul putea cere înlocuirea controlului judiciar cu o măsură mai aspră în cadrul primului dosar care îi vizează pe cei doi frați.
Controlul judiciar decis în primul dosar
Frații Andrew și Tristan Tate, acuzați în două dosare DIICOT, printre altele, de trafic de persoane, rămân sub control judiciar, potrivit unei decizii date miercuri, 28 august, de Tribunalul București.
„Menţine măsura controlului judiciar față de inculpații TATE III EMORY ANDREW, TATE TRISTAN, NAGHEL GEORGIANA-MANUELA și RADU ALEXANDRA-LUANA, până la o nouă verificare a măsurii preventive dar nu mai târziu de 60 de zile”, se arată în minuta postată de Tribunalul București. Decizia are termen 48 de ore pentru contestare.
Frații Andrew și Tristan Tate, dar și cele două românce acuzate că le-ar fi complice, se află sub control judiciar decis de judecători în primul dosar DIICOT care îi vizează.
Noi acuzații aduse de DIICOT în cazul Fraților Tate
Săptămâna trecută, cei doi frați au revenit în atenția procurorilor DIICOT, care au deschis un nou dosar penal.
Cei doi au fost acuzați în acest dosar de trafic de persoane, exploatare sexuală a minorelor și spălare de bani.
De această dată, procurorii au găsit 34 de victime exploatate de cei doi frați începând cu anul 2015.
Judecătorii Tribunalului București l-au plasat pe Andrew Tate în arest la domiciliu, în timp ce Tristan Tate a rămas sub control judiciar.
Primul dosar care îi vizează pe Frații Tate
La finalul anului 2022, aceștia au fost acuzați de trafic de persoane și viol, în condițiile în care ar fi exploatat mai multe victime și le-au obligat să practice videochat.
Procurorii arătau, atunci, că cei doi ar folosi metoda „Loverboy”, care presupune inducerea în eroare a victimelor că ar exista o relație de iubire și, folosindu-se de aceste sentimente, se ajunge în punctul în care victimele să fie exploatate sexual.
În acest dosar, frații Tate au stat în arest preventiv aproape patru luni, între 30 decembrie 2022 și aprilie 2023.