Cum au fentat Gâdea și Voiculescu statul și au scăpat de executare pentru datoria de 1 milion de lei a pupincuristului către patron

Cum au fentat Gâdea și Voiculescu statul și au scăpat de executare pentru datoria de 1 milion de lei a pupincuristului către patron

Instanțele de judecată au motivat de ce au ridicat poprirea asupra conturilor lui Mihai Gâdea impusă de ANAF pentru recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro de la Dan Voiculescu, relatează  investigatiimedia.ro .

Pupincuristul Mihai Gâdea se împrumutase 1.000.000 de lei de la patronul lui și îi restituia banii în rate. Fiscul a vrut ca banii plățiți de Gâdea să intre direct în conturile statului și i-a pus poprire pe conturi.

Mihai Gâdea și Dan Voiculescu au depus însă documente potrivit cărora jurnalistul ar fi restituit împrumutul cash, deși plătise primele tranșe, așa cum prevedea contractul, prin transfer bancar. În plus, dovada restituirii în numerar a împrumutului, o coală A4 semnată de Voiculescu din penitenciar și denumită ”Declarația de recunoaștere a stingerii datoriei”, a fost redactată ulterior perioadei de rambursare a creditului și ulterior comunicării popririi de către ANAF.

Fiscul a depus în favoarea sa o altă hotărâre judecătorească privind datoria de 300.000 de euro a fostului lider al Partidului Conservator, Daniel Constantin, către Dan Voiculescu. În cazul lui Constantin, instanțele au menținut poprirea pe conturi și ratele fostului lider PC către Voiculescu au fost încasate de stat.

Fiscul a ridicat suspiciuni nu numai cu privire la autenticitatea probei potrivit căreia Mihai Gâdea i-ar fi dat banii înapoi lui Voiculescu în numerar, ci și chiar cu privire la existența împrumutului.

Judecătorii au respins însă cererea ANAF de menținere a popririi pe conturile lui Mihai Gâdea și au explicat unde ar fi fost greșeala Fiscului: dacă aveau suspiciuni de fals, inspectorii ar fi trebuit să facă plângere penală la Parchet.

Citește aici, pe larg, povestea împrumutului lui Mihai Gâdea de la Dan Voiculescu și explicația pe care le-au livrat-o reprezentanților Fiscului.

Context. Fiscul a recuperat aproape 18 milioane de euro de la Dan Voiculescu din totalul de peste 80 de milioane de euro. Prejudiciul în dosarul ICA este de peste 60 de milioane de euro, însă judecătoarea Camelia Bogdan a dispus și confiscarea produsului infracțional (bunurile pe care Voiculescu le-a dobândit cu banii furați de la stat, evaluate la 20-30 de milioane de euro).

Produsul infracțional e compus din 4 imobile confiscate de la Dan Voiculescu, dar nevalorificate încă din cauza litigiilor deschise de mogulul Antenelor (cu excepția fostului sediu ICA vândut pe 20 august 2019): fostul sediu al Antenelor din Șoseaua București-Ploiești, turnul Grivco, un teren din strada Gârlei 1B și fostul sediu ICA din strada Gârlei 1D (vândut Antenei Group).


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…