Cum acționează hoții de buzunare din Anglia. Metoda care le lasă pe victime fără bani exact când ies din bancă VIDEO

Cum acționează hoții de buzunare din Anglia. Metoda care le lasă pe victime fără bani exact când ies din bancă VIDEO

Sprinteni, hoții de buzunare știu să profite de orice moment pentru a pune mâna pe obiecte valoroase sau bani. Acțiunile unor astfel de „specialiști” au fost surprinse și în Londra, Poliția Metropolitană lansând un avertisment pentru persoanele vulnerabile, conform BBC.

Conform oamenilor legii din Londra, hoții pun ochii pe persoanele vulnerabile care vin la bănci pentru a retrage bani. În așa-zisele infracțiuni de tip „follow off”, un pungaș pierde vremea în interiorul unei bănci pentru a găsi victimele.

Hoții nu acționează singuri, ci au și complici, care duc la bun sfârșit planul. Cei din urmă jefuiesc victimele în timp ce părăsesc banca.

Poliția Metropolitană a anunțat că măsurile luate pentru a reduce fenomenul în trei zone din Londra, prin creșterea gradului de conștientizare și folosirea camerelor de supraveghere pentru identificarea făptașilor , au dus la prevenirea infracțiunilor de tip follow-crime cu 75%.

Bărbat în timp ce fură din poșeta unei femei portofelul

Zonele afectate sunt Ealing, în vestul Londrei, și Stratford FOTO Adevărul (Arhivă)

Inițiativa „Bank Safe" a luat naștere în 2022, ca reacție la creșterea infracțiunilor de tip „follow off". Aceasta presupune efectuarea de patrulări de către polițiștii locali în zonele cele mai expuse furturilor din apropierea băncilor, informarea clienților și a comunităților locale cu privire la strategiile utilizate de pungași și verificări minuțioase ale camerelor de supraveghere pentru identificarea și arestarea recidiviștilor.

Victimele se învinovățesc „pentru că și-au pierdut banii”

Zonele afectate sunt Ealing, în vestul Londrei, Stratford și Ilford, în estul Londrei.

Sergentul David James, care se ocupă de „Bank Safe”, a numit furtul prin distragerea atenției o „infracțiune cu caracter personal" care ar putea avea urmări ce pot schimba viața.

În cele mai multe cazuri, victimele nu știu că au fost vizate și tind să se învinovățească pentru că și-au pierdut banii câștigați cu greu", a afirmat James.

Un astfel de caz, petrecut în anul 2021, este cel al unui bărbat în vârstă care a fost surprins de camerele de supraveghere din Orpington, în sud-estul Londrei, după ce a ieșit de la bancă. În timp ce urca într-un autobuz, șoferul a fost distras, iar tâlharul a acționat.

Autorul a fost arestat și condamnat la 4,5 ani", a menționat Poliția Metropolitană.

Între partenerii implicați în această inițiativă se numără Dedicated Card and Payment Crime Unit (DCPCU), industria finanțelor și Age UK.

Se apreciază că 66% dintre victime au peste 60 de ani.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

4 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

5 Ciudată poveste...