Cum a reușit un norvegian să se îmbarce de două ori fără bilet de avion

Cum a reușit un norvegian să se îmbarce de două ori fără bilet de avion

Poliţia aeroportului din Munchen, Germania, a deschis o anchetă pentru a stabili cum anume a reuşit un bărbat să se îmbarce fără bilet la bordul a două avioane pe aeroportul din Munchen, în două zile la rând, şi cum a fost posibil să treacă de controlul de securitate.

Norvegianul a reuşit să ajungă la Stockholm fără bilet. Foto: Facebook

Norvegianul a reuşit să ajungă la Stockholm fără bilet. Foto: Facebook

„Poliţia aeroportului a deschis o anchetă pe numele unui cetăţean norvegian de 39 de ani pentru tulburarea ordinii publice şi pentru transport fraudulos”, a precizat purtătorul de cuvânt al aeroportului din Munchen.

Ancheta va trebui să explice cum a reuşit pasagerul „să se sustragă controlului automat al biletului de îmbarcare înaintea controlului de securitate”, a precizat un purtător de cuvânt al aeroportului din Munchen pentru AFP, citattă de Agerpres .

„Am sensibilizat deja personalul care permite accesul la îmbarcare şi întărim efectivele”, a adăugat aceeaşi sursă.

Călătorul s-a sustras mai întâi fără probleme pe 4 august controlului biletelor la îmbarcare, întrucât a stat foarte aproape de un alt pasager, a relatat site-ul cotidianului Bild. Apoi a urcat la bordul unui avion alături de alţi pasageri.

Frauda lui a fost constatată abia după ce îmbarcarea a fost încheiată, iar norvegianul nu avea loc. A fost predat poliţiei, care a deschis o procedură împotriva acestuia, dar l-a lăsat în libertate.

A doua zi, bărbatul a reluat tentativa şi a reuşit din nou să urce într-un avion aplicând aceeaşi metodă. De data aceasta, schema i-a reuşit până la capăt şi a ajuns la Stockholm la bordul unui zbor al companiei germane Lufthansa, în care nu erau ocupate toate locurile.

La Stockholm, a fost arestat după ce a atras atenţia poliţiştilor, întrucât dorea să se întoarcă imediat la Munchen.

Pasagerul nu „prezintă niciun pericol” şi, potrivit anchetatorilor, nu avea „nicio intenţie de a perturba traficul aerian”, a adăugat un purtător de cuvânt al poliţiei.

Cu toate acestea, poliţia aeroportului trebuie să descopere breşa de securitate care i-a permis norvegianului să treacă de controale şi să se îmbarce la bordul avionului fără probleme.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 Noile cupoane vor arăta foarte diferit în funcție de stadiul de cotizare / Cu cât vor crește exact pensiile după recalculare

5 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari