Cum a reușit un bărbat de 32 de ani să slăbească 70 de kilograme: „Este vorba de crearea unor obiceiuri pe viață”

Cum a reușit un bărbat de 32 de ani să slăbească 70 de kilograme: „Este vorba de crearea unor obiceiuri pe viață”

Un bărbat din Utah, SUA, a decis să-și schimbe dieta și stilul de viață după ce a ajuns la o greutate uriașă, de aproape 240 de kilograme. Americanul, tatăl a doi copii, a fost motivat de problemele grave de sănătate apărute pe fondul obezității și a dat jos 70 de kilograme.

Exercițiile fizice și dieta pe bază de proteine pot da rezultate. FOTO Shutterstock

Exercițiile fizice și dieta pe bază de proteine pot da rezultate. FOTO Shutterstock

Dieta lui Jose Matos, bărbatul în cauză, era un dezastru, și cuprindea, în general, alimente sărate, congelate și procesate, scrie New York Post .

Americanul consuma, de obicei, trei burgeri, o porție mare de cartofi prăjiți și un suc uriaș la o singură masă. Cea mai mare tentație a sa erau rulourile de pizza.

Jose Matos mărturisește că ajunsese să mănânce câte o pungă de rulouri la o masă. Dieta sa totaliza aproximativ 6.000 de calorii pe zi.

Abia după ce a dezvoltat paralizia Bell, o afecțiune neurologică misterioasă care face ca jumătate din față să pară căzută, Matos a luat în calcul o dietă sănătoasă și exerciții fizice și a reușit să slăbească de la aproape 239 de kilograme la puțin peste 170 de kilograme.

„Paralizia Bell m-a ajutat, de fapt”

Și nu numai că se simte mai bine și se mișcă mult mai ușor, dar a ameliorat și problemele de sănătate pe care le avea (diabetul de tip 2 și hipertensiunea arterială), iar paralizia Bell a dispărut complet, arată sursa citată.

„Paralizia Bell m-a ajutat, de fapt, să-mi găsesc forța mentală de a spune că este suficient”, a declarat Matos, în vârstă de 32 de ani, pentru Today.com .

Alimentație bazată pe proieine

Reușita sa se datorează unei diete bazate preponderent pe proteine (care se digeră mai greu decât alți nutrienți, astfel încât ajută la menținerea senzației de sațietate și la consolidarea masei musculare), dar și limitării poftelor, efectuării unor exerciții fizice regulate și unui sistem de sprijin „uriaș”.

Bărbatul stă departe de alimentele tentante, evită să ia masa în oraș, să bea sucuri și să mănânce rulouri de pizza, iar atunci când pofta devine prea mare, se limitează la o singură bucată.

Matos este hotărât să continue să slăbească până când își va atinge la mai puțin de 110 kilograme.

Bărbatul este recunoscător familiei, colegilor și antrenorului său, care i-au fost alături de-a lungul provocării sale de pierdere în greutate.

„Au avut un rol esențial în a mă învăța că acest lucru nu este doar un sprint, nu este o cură peste noapte. Este o viață întreagă. Este vorba de crearea unor obiceiuri pe viață”, a declarat Matos pentru Today.com.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Viorica Dăncilă se întoarce / Fost premier și președinte PSD, ea se alătură partidului condus de Cristian Terheș

2 Newsweek / Elena Lasconi a terminat Universitatea privată Ecologică, la Deva, cu medii de 5 și 6

3 Următoarele 24 de ore vor fi decisive. E contraofensiva rușilor din Kursk „cel mai bun cadou pentru comandamentul ucrainean” sau Kievul a pariat greși…

4 Cum a dus un plic de cafea la identificarea celui care l-a ucis pe omul de afaceri din Sibiu, Adrian Kreiner

5 Analist / „Trump a fost cu mult mai prezidențiabil decât Harris. A explicat cum oprește războiul din Ucraina”