Cum a jefuit o bandă de români zeci de pensionari americani bogați. Cu o parte din bani hoții și-au cumpărat Lamborghini și Ferrari

Cum a jefuit o bandă de români zeci de pensionari americani bogați. Cu o parte din bani hoții și-au cumpărat Lamborghini și Ferrari

A făcut vâlvă în America la începutul lui 2023 cazul unei bande de români acuzați de FBI de spălarea a peste 1,4 milioane de dolari, bani proveniți din jafuri și escrocherii. În această săptămână, o instanță din România a aprobat extrădarea în America a unuia dintre membrii bandei.

Lamborghini Urus, una dintre mașinile scumpe cumpărate de hoți FOTO Lamborghini

Lamborghini Urus, una dintre mașinile scumpe cumpărate de hoți FOTO Lamborghini

Liderii grupului infracțional, soții Floarea și Eduard Ghiocel din Râmnicu Vâlcea, sunt deja în arest în Statele Unite de peste un an și jumătate și riscă minimum 20 de ani de închisoare fiecare.

Din grupul infracțional făceau parte și cei trei copii ai familiei Ghiocel – Gabriel, Marius și Larisa. Iar în această săptămână Curtea de Apel Pitești a aprobat cererea de extrădare a lui Gabriel Ghiocel în America, cerere formulată de către Departamentul de Justiție al S.U.A. Și acesta riscă cel puțin 20 de ani de închisoare cu executare .

În fața judecătorilor, Gabriel Ghiocel, deși este acuzat de fapte extrem de grave, a cerut ca până va fi extrădat în America să fie lăsat liber, deoarece ”are în grijire trei copii minori și este foarte important ca până pleacă în Statele Unite să aibă grijă de ei şi să lase totul pregătit acasă”. Numai că cererea sa a fost respinsă de către magistrații români.

Gabriel Ghiocel, alături de părinții săi și rudele sale, este acuzat de spălarea a peste 1,4 milioane de dolari, sume provenite din zeci de jafuri și escrocherii ce au vizat în majoritate pensionari bogați din zona San Diego.

Conform investigatorilor americani, inclusiv de la FBI, românii monitorizau săptămâni în șir pensionarii americani care stăteau în vile scumpe, după care intrau prin efracție în locuințe și furau bijuterii și bani.

Cum erau trimise mașinile de lux în România

În plus, banda de români a depus cereri false de șomaj, furând peste 32.000 de dolari din indemnizațiile de asigurare de șomaj din California, destinate a sprijini angajații afectați de pandemia de SARS-CoV-2.

Membrii bandei au vândut sau amanetat bijuteriile furate la două magazine din Los Angeles. Ulterior, în baza filmărilor de pe camerele de supraveghere și a bonurilor de vânzare, anchetatorii au început să lege informațiile și dovezile legate de grupul infracțional.

După cum spun agenții FBI, ”după ce bunurile furate au fost transformate în numerar, membrii rețelei infracționale au achiziționat vehicule de lux, bijuterii și lingouri de aur, trimițându-le în mare parte în România. Printre mașinile de lux cumpărate s-au numărat un Lamborghini Urus și un Ferrari Portofino”. Procurorii au descoperit că într-o singură zi, Gabriel Ghiocel a cumpărat un lingou de aur în valoare de 40.000 de dolari de la un magazin de bijuterii din Los Angeles.

Un martor cooperant le-a dezvăluit agenților FBI că aproximativ 70% dintre vehiculele de lux achiziționate în scopul spălării de bani au fost trimise în România printr-un port din estul Statelor Unite și Cancun, Mexic.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Imagini care dau de gândit din Ucraina...

2 „Cel mai rău scenariu posibil pentru Rusia” / Prințul saudit refuză invitația la summitul BRICS și scade prețul petrolului

3 Noi dezvăluiri despre „afacerea Nordis”

4 Cum mai afli una-alta despre unul-altul când se vinde-cumpără un teren în Giurgiu...

5 Lovitură de teatru! / Sute de cetățeni moldoveni au fost antrenați în Rusia, Serbia și Bosnia pentru răsturnarea guvernului din Republica Moldova! / Instr…