Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de „agățat”

Cum a distrus Generația Z flirtul. Mesajele pe rețelele de socializare, noua metodă de „agățat”

Nici flirtul nu mai este ce era cândva. În era digitală, aprecierea unei povești de pe Instagram sau trimiterea unui mesaj reprezintă modalități de exprimare a interesului, însă este posibil ca tehnologia să fi făcut lucrurile mai complicate pentru cei care vor să iasă la o întâlnire, conform NY Post.

O persoană ține un telefon în mână

Întâlnirile au fost calificate drept extenuante. Foto: GettyImages (Arhivă)

Tinerii din Generația Z încearcă din greu să stăpânească arta flirtului într-o era a rețelelor de socializare și a aplicațiilor de întâlniri.

Cred că flirtul este pe cale de dispariție", a spus Nikki Sanjongco, 24 de ani, locuitoare a orașului Los Angeles, pentru NBC News. „Dacă cineva crede că ești drăguță, pur și simplu îți cere Instagramul și apoi îți trimite un mesaj”, a mai adăugat Sanjongco.

În prezent, întâlnirile au fost calificate drept extenuante, întrucât femeile din mediul online se plâng de dificultățile inimaginabile pe care le întâmpină în încercarea de a găsi un bărbat.

Ele se plâng de faptul că mulți bărbați nu prea știu să trimită mesaje și au, totodată, replici de agățat îngrozitoare.

Într-un articol din 2022, The Times a scos în evidență unele dintre metodele de flirt rușinoase folosite de bărbații din mediul online, precum următoarea replică: „Singurul lucru de care vreau să te dezbrac este mintea ta, ca să-ți pot mângâia fiecare gând și să fac dragoste cu ideile și percepțiile tale”.

De fapt, situația este atât de dezastruoasă încât există conturi de Instagram dedicate împărtășirii unora dintre cele mai patetice încercări de a flirta prin mesaje text.

„Relație de iubire-ură” cu aplicațiile de dating

Potrivit „antrenorului de flirt" Benjamin Camras, este o situație ciudată, care a dus la o „relație de iubire-ură" cu aplicațiile de dating, întrucât oamenii vor să le șteargă, dar și „simt că trebuie să fie pe ele".

„Cum altfel aș putea să cunosc oameni?", a afirmat Camras, în vârstă de 38 de ani, care a precizat că flirtul ar trebui să fie „în cele din urmă distractiv", nu înfricoșător.

Cei din Generația Z au dezvoltat, în special, o anxietate socială în ceea ce privește comunicarea cu alte persoane în viața reală, iar întâlnirile nu sunt diferite.

Ba mai mult, unii se tem să dea telefoane, astfel încât flirtul în viața reală poate fi deosebit de intimidant. Primirea unui „like" sau compatibilitatea cu o altă persoană pe o aplicație de întâlniri arată că acea persoană este, fără îndoială, interesată de tine.

Totuși, atunci când flirtezi cu cineva în realitate, nu există nicio garanție în ceea ce privește „interesul”, a mărturisit Sanjongco, amintindu-și de un moment în care nu a realizat că acest interes era reciproc până când tipul cu care încerca să flirteze nu i-a cerut contul de Instagram.

Generația noastră a fost atât de prezentă online încât, atunci când vine vorba de a vorbi cu oamenii, este puțin înfricoșător", a spus pentru NBC Maxine Williams, fondatoarea organizației de evenimente pentru celibatari We Met IRL. „Nu există acel sentiment natural de genul: "Hei, ce mai faci?""

Williams a ținut să dea parțial vina pe pandemie pentru lipsa de aptitudini de comunicare a Generației Z. La acea vreme, mulți tineri erau obligați să participe la cursuri pe Zoom și nu aveau posibilitatea de a interacționa direct.

Sursa: adevarul.ro


populare
astăzi

1 Observația lui Liviu Avram despre legătura dintre Ciucă și Georgescu în contextul noilor dezvăluiri

2 „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate” / „Domnul Șucu Dan Viorel a fost recompensat de organele de Securitate c…

3 Infarctul poate fi prevenit / 7 simptome care apar cu o lună înainte, descoperite de experții din SUA

4 De citit ce scrie, cu pragmatism, Ioana Dogioiu, despre candidatul prezidențial Nicușor Dan

5 BREAKING Luni va fi votat noul guvern!