Cum a devenit Rolex cel mai cunoscut brand de ceasuri din lume - GALERIE FOTO

Cum a devenit Rolex cel mai cunoscut brand de ceasuri din lume - GALERIE FOTO

Compania Rolex a fost înfiinţată în 1905 de către Hans Wilsdorf, născut în Bavaria, dar pe care pasiuna pentru călătorii l-a dus către alte ţări, scrie Business Magazin.

Cum a devenit Rolex cel mai cunoscut brand de ceasuri din lume

În 1900, s-a mutat în oraşul elveţian La Chaux-de-Fonds, unde a început să lucreze ca traducător în limba engleză şi funcţionar pentru Cuno Karten, care la vremea respectivă era un concern important concentrat pe exporturi de ceasuri de buzunar şi unde a dezvoltat o dorinţă de a crea ceasul perfect.

Astfel, în 1905, la 24 de ani, a pus bazele propriei afaceri.

Astăzi, Rolex este unul dintre cele mai recognoscibile branduri din lume, şi deşi compania nu publică rezultate vânzărilor, experţii estimează că se vând în jur de 1 milion de ceasuri pe an, potrivit Business Insider.

Rolex şi-a construit reputaţia datorită construcţiei solide a ceasurilor, dar şi a inovaţiilor aduse în domeniu, este de părere Ben Clymer, fondatorul sitelui dedicat orologiei Hodinkee.

Potrivit Business Magazin, Rolex a inventat prima carcasă rezistentă la apă, primul ceas cu remontoar automat, primul ceas care-ţi arată şi data, primul cronograf (discutabil). Mai mult, ceasurile companiei au devenit recunoscute pentru rezistenţa acestora.

"Dacă lucrai pe mare şi voiai să-ţi iei un ceas care să te ţină o veşnicie, să funcţioneze bine, chiar şi la 100 de metri sub apă, atunci îţi luai un Rolex", spune Clymer.

Totuşi, un lucru care a contribuit foarte mult la faima brandului a fost faptul că Mercedes Gleitze, prima femeie care a înotat canalul Mânecii, a purtat un ceas Rolex, la rugămitea lui Hans Wilsdorf. Astfel, pe prima pagină a tuturor ziarelor apărea femeia cu ceasul Rolex.

Popularitatea ceasurilor Rolex a crescut şi datorită piloţilor Forţelor Aeriene Regale, care le cumpărau până la izbucnirea celui de Al Doilea Război Mondial. În momentul când au fost capturaţi şi duşi în taberele de prizonieri, ceasurile lor au fost confiscate. Când a auzit de acest lucru, Wilsdorf s-a oferit să înlocuiască toate ceasurile confiscate şi să nu ceară plata lor până la încheierea războiului. În 1946, Wilsdorf a fondat şi Tudor, o subsidiară a Rolex, ce comercializează ceasuri mai ieftine.

Preţurile ceasurilor Rolex variază în funcţie de model şi de materialele folosite. Ele costă între 650 şi 75.000 de dolari, iar ceasurile Tudor, între 250 şi 9.000 de dolari, potrivit cărţii "Ceasuri de mână vintage", semnată de Reyne Haines.

După moartea soţiei sale, în 1944, Wilsdorf a pus bazele Fundaţiei Hans Wilsdorf, căreia i-a donat toate acţiunile sale din Rolex, astfel încât o parte din profitul companiei să fie mereu direcţionat către fapte caritabile.

Sursa: mediafax.ro


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”