Cum a ajuns o femeie care a moștenit o avere de la bunica ei să cheltuiască toți banii. „Beau șampanie pe un buget de bere”

Cum a ajuns o femeie care a moștenit o avere de la bunica ei să cheltuiască toți banii. „Beau șampanie pe un buget de bere”

O femeie care a moștenit 250.000 de dolari de la defuncta ei bunică a dezvăluit cum a renunțat la slujbă, a cheltuit banii și acum locuiește într-o casă închiriată.

foto portofel gol saracie

Cum a ajuns o femeie să își cheltuie întreaga moștenire FOTO Arhivă

Sarah Faith Jacobson, un consultant corporatist în vârstă de 40 de ani din Texas, a declarat că, după ce a primit suma mare de bani , nu a avut nicio idee ce să facă cu ea și „regretă” modul în care a cheltuit-o, transmite dailymail.co.uk .

Bunicii ei au fost investitori imobiliari de succes în Bay Area în anii 1970, iar după ce bunica ei a murit în 2020, Jacobson a moștenit 175.000 de dolari din polița ei de asigurare de viață și alți 75.000 de dolari din testamentul ei.

Ea a angajat în curând un consilier financiar pentru a o ajuta să creeze un plan pentru banii ei, dar după ce i-a plătit 5.000 de dolari în avans pentru ajutorul ei, Jacobson a ignorat-o complet și a decis să urmeze în schimb un motto deficitar „beau șampanie pe un buget de bere”.

„Am făcut o excursie în locurile în care voiam să mă mut și mi-am cheltuit cea mai mare parte a moștenirii în acea excursie”, a declarat Jacobson pentru Business Insider.

Îmi părăsisem locul de muncă și nu aveam o sursă de venit - trăiam din banii moșteniți”, a povestit femeia.

Ea a primit 175.000 de dolari sub formă de sumă forfetară și 75.000 de dolari în mai multe plăți pe parcursul a câteva luni.

Jacobson a recunoscut că, după ce administratorul judiciar al bunicii sale a transferat banii din polița de asigurare de viață în contul ei, și-a dat seama curând că „avea foarte multă teamă în privința banilor”.

Când era tânără, Jacobson nu a fost învățată niciodată cum să gestioneze banii, cu excepția echilibrării unui carnet de cecuri.

A mers la facultate și a absolvit în 2007 fără datorii, după ce familia ei i-a plătit diploma de licență în studii feminine.

Jacobson a devenit apoi educator și consultant în alăptare în Colorado și, deși nu era bine plătită, familia ei a ajutat-o cu chiria.

Odată ce suma mare de bani a ajuns în contul ei, Jacobson a simțit un sentiment de ușurare, anxietate și îndoială.

A fost o ușurare, pentru că nu aveam prea mulți bani atunci, dar s-a transformat repede în sentimente că nu sunt destul de bună sau demnă și că nu merit să am bani”, își amintește ea.

Cu toate acestea, a continuat să exploreze ținutul și și-a împachetat Subaru Crosstrek-ul și a plecat la Denver, Colorado Springs, Santa Fe și New Mexico, înainte de a se stabili în Austin.

Jacobson a dezvăluit că o bună parte din bani i-a cheltuit pentru mâncare, benzină, camere de hotel și Airbnb-uri în timpul călătoriilor sale.

De asemenea, ea a cheltuit pe „cine elegante”, un inel cu diamant de 2.000 de dolari și 5.000 de dolari în echipamente de sănătate pe care încă le deține. Nu este clar despre ce fel de echipament este vorba.

După ce a rămas fără bani, Jacobson a decis să ia legătura cu consilierul financiar pe care îl ignorase inițial.

„Mi-am cheltuit majoritatea banilor până atunci, dar ne-am întâlnit, iar ea a fost înțelegătoare și plină de compasiune. A fost de acord să lucrăm împreună, deoarece plătisem deja cei 5.000 de dolari în avans”, a declarat Jacobson.

Cei doi au creat apoi un plan pentru ca Jacobson să revină pe calea cea bună din punct de vedere financiar și profesional.

După un „moment de revenire cu picioarele pe pământ” în 2022 și o „muncă de vindecare”, Jacobson și-a găsit un loc de muncă în domeniul îngrijirii persoanelor vârstnice și a obținut, de asemenea, câteva contracte secundare.

Acum, locuiește într-un apartament închiriat în San Antonio și a început de la zero. Plănuiește să economisească bani pentru a investi într-o zi în imobiliare.

„Sunt pasionată de munca mea de conducere în lumea corporativă”, a spus ea.

„Sunt într-un loc mai bun și, dacă aș primi din nou o sumă mare de bani , aș avea capacitatea de a-i păstra și de a-i folosi cu înțelepciune”, a concluzionat femeia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Mi-ați oferit, la prețul de 400.000 de euro, prilejul să-mi sfârșesc cursa vieții împăcat cu mine” / Gabriel Liiceanu, despre amenzile Consiliului Co…

2 Foarte interesante amănunte!

3 VIDEO Imagini rare surprinse într-o pădure din România

4 Un geniu medieval a inventat viagra pentru săraci. Rețeta naturistă pentru virilitate, veche de peste un mileniu

5 VIDEO „Soldații invizibili” care au bătut rușii în Kursk? Putin vorbește de mercenari SUA