CULISE Așa s-au întâmplat lucrurile la Caracal. Amănunte care contrazic toate manipulările
Suspectul din cazul ororilor de la Caracal a fost depistat cu ajutorul camerelor private de supraveghere de pe traseul pe care îl parcurgea cu mașina și al unui indiciu prețios furnizat de DIICOT Dolj procurorului Cristian Popescu de la Parchetul Judecătoriei Caracal, cel care a instrumentat inițial cazul, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare.
G4Media.ro a reușit, cu ajutorul unor surse din preajma anchetei, să reconstituie filmul investigației Parchetului Judecătoriei Caracal, de joi, 25 iulie:
ora 15:30: dosarul a fost înregistrat la Parchetul Judecătoriei Caracal. Părinții fetei au anunțau dispariția în cursul dimineții acelei zile la poliție. Fata dispăruse de miercuri. Joi, la ora 11, fata a sunat la 112 din locuința suspectului.
Imediat, procurorul ar fi emis ordonanță provizorie de 48 de ore pentru interceptare și localizare a 3 numere de telefon: cel al victimei, cel de pe care s-a apelat 112 și cel de pe care a fost sunată mama fetei de un necunoscut.
19:15: procurorul de caz a primit informația de la poliție și STS că fata ar putea fi la trei adrese dintr-o comună învecinată.
19:50: Procurorul a avut mandatele de percheziție emise de judecător.
19:58: Procurorul și poliția au intrat în cele 3 locații. În urma perchezițiilor si a verificărilor în zonă, nu s-a descoperit nimic relevant.
21:00: perchezițiile în locațiile greșite s-au încheiat, după care procurorul de caz a continuat verificările prin vizionarea imaginilor stocate de camerele de supraveghere de pe presupusul traseu al mașinii. E vorba de 5 camere de supraveghere, ale unor firme sau imobile private.
Informația de aur: Procurorul de la DIICOT Dolj, cel care avea dosarul cu dispariția fetei din aprilie, le-a furnizat procurorilor de la Caracal indiciul că, în cazul lui, apărea o mașină Renault break si le-a dat imaginea. Procurorii din Caracal au căutat apoi mașina pe imagini.
Joi, ora 23:00: Procurorul de caz a anunțat judecătorul de serviciu că ar putea să solicite mandat de percheziție în acea noapte.
Vineri, ora 2:00: Procurorii au aflat proprietarul Renault. Au trimis echipaje de poliție în zonă pentru verificări, însă nu ar fi fost identificată nici o activitate suspectă.
2:20: Procurorul de caz a solicitat mandate de percheziție la adresa suspectului și la alte două adrese, cu care acesta avea legătură.
3:05: Procurorul a primit mandatele de la judecătorie.
3:15: Mandatele au fost predate ofițerului de serviciu de la poliție, care ar fi spus, inițial, că nu mai era nimeni din echipă la sediu. Polițiștii au mers la domiciliul suspectului, dar nu au intrat în locație și au așteptat ora 6 dimineața.
5.30: Ora la care s-ar fi completat echipa cu polițiști și procuror
Potrivit legii, perchezițiile nu se fac între orele 20:00 și 6:00. Doar în cazuri de violență domestică, când viața victimei este pusă în pericol, anchetatorii pot pătrunde în locație între aceste ore. Rămîne un mister deocamdată de ce nu au făcut-o, cel mai probabil, potrivit surselor G4media, procurorul de caz s-ar fi temut să nu fie acuzat de un abuz în condițiile în care locația ar fi fost greșită, cum s-a întâmplat în cazul primelor 3 locații.
Potrivit acelorași surse, localizarea prin triangulație primară făcută de STS a fost pe o arie mare, într-o zona cu câteva sute de case și nu i-ar fi ajutat pe anchetatori cu mare lucru. De asemenea, detaliile date de fată la 112 ar fi fost că pe geam se vede un brad, un nuc, niște câini, o mașină si un gard roșu și nu ar fi spus nimic de service. Potrivit acelorași surse, nu ar fi fost apeluri la 112 de la vecini care să spună că se aud țipete din curtea suspectului.