Cuibul mafioților! Martorii au dezvăluit locul secret unde se întâlneau şefii din Tel Drum şi unde ţineau actele

Cuibul mafioților! Martorii au dezvăluit locul secret unde se întâlneau şefii din Tel Drum şi unde ţineau actele

Angajaţi ai companiei Tel Drum, coordonată din umbră de Liviu Dragnea, au dat, miercuri, în instanţă, adresa exactă a locului numit de inculpaţi în interceptări „La Barieră”, un imobil unde se întâlneau cei din conducerea societăţii, scrie Adevărul .

Valentin Dragnea, un alt martor în dosarul Tel Drum, va fi citat cu mandat de aducere pentru următorul termen de judecată, care va avea loc în data de 30 septembrie. Asta înseamnă că acesta va veni însoţit de poliţişti judiciari sau jandarmi până în faţa judecătorului.

Martorul urma a fi audiat la termenul de miercuri în dosarul  în care Petre Pitiş, director general al Tel Drum, Nedea Florea, director adjunct, şi Mircea Vişan, angajat al firmei, sunt judecaţi pe fond după ce procurorii DNA i-au deferit justiţiei pentru obţinere pe nedrept de fonduri europene. În rechizitoriu, procurorii DNA reţin că Tel Drum şi reprezentanţii societăţii au obţinut ilegal o rambursare de 1 milion de euro.

 

La termenul de miercuri au fost audiaţi mai muţi angajaţi ai Tel Drum. Toţi au fost întrebaţi despre un loc care în interceptări este numit „La Barieră”. Acolo, Tel Drum deţine un imobil, în care, uneori, se întălnesc directorii societăţii.

Casiera Tel Drum a declarat că ştie despre acest loc, „La Barieră”, dar nu ar pute spune unde este, deoarece ea îşi desfăşoară activitatea la sediul principal al firmei.

Un economist al Tel Drum a spus că ştie şi el despre acel loc pe care conducerea firmei îl folosea pentru întâlniri. El a spus că „La Barieră” se află în Alexandria, aproape de calea ferată, dar nu a putut să spună strada.

Abia al treilea martor a relatat că imobilul este situat pe strada Viilor din Alexandria.

„Ştiu de imobilul La Barieră, folosit de societate ca sediu de birouri. Avem şi arhivă acolo. Imobilul este pe strada Viilor din Alexandria, aproape de calea ferată”, a spus ultimul martor.

Ce apare pe interceptări

Locul numit „La barieră” apare în interceptări ca fiind loc de întâlnire. Este vorba de o fostă vilă de protocol a PCR Teleorman, care se află pe o proprietate vastă de pe strada Viilor, unde se ajunge trecând de o barieră. Imobilul este ascuns de o livadă şi nu este vizibil de la strada principal.

„Ion Florian: Alo!

Neda Florea: Ce faci, Fănică? Pe unde eşti?

Ion Florian: Aştept să iasă soarele.

Neda Florea: He, he, eşti în Turnu?

Ion Florian: Da.

Neda Florea: Vino, vino un pic până aicea la şefu’.

Ion Florian: La barieră?

Neda Florea: Nu mă… la noi la birou, la şef… la Petre (n.r. – Petre Pitiş).

Ion Florian: Păi, nu ştiu unde, da, aici la Turnu.

Neda Florea: La birou, mă!

Neda Florea: Alo!

Ion Florian: Da, vă aud, da’ nu ştiu unde… La Liţa?

Neda Florea: Nu mă, aici la Alexandria, mă.

Ion Florian: A, păi sunt la Turnu. Atunci, vin într-o juma’ de oră.

Neda Florea: Aşa, de, da.

Ion Florian: Da, da. Bine. Să trăiţi!”

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a SC Tel Drum SA, persoană juridică, şi a lui Petre Pitiş şi Mircea Vişan, reprezentanţi ai societăţii menţionate, pentru folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, cu consecinţe deosebit de grave”, se precizează într-un comunicat al DNA.

Liviu Dragnea, vizat de o anchetă separată

Punerea lui Liviu Dragnea sub acuzare în Dosarul „Tel Drum” – într-o cauză distinctă de cea în care sunt vizaţi directorii companiei, la tribunalul Bucureşti – ar putea să fi venit prea târziu pentru tragerea la răspundere a fostului lider PSD.

Asta deoarece faptele de care este acuzat Liviu Dragnea – abuz în serviciu, constituire de grup infracţional organizat şi infracţiuni privind deturnarea de fonduri europene – comise pe vremea când era şeful CJ Teleorman, sunt pe cale să se prescrie.

Potrivit normelor în vigoare, prescriptia faptelor e de 8 ani, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani. 

Liviu Dragnea e acuzat în Dosarul Tel Drum de abuz în serviciu (2-7 ani), grup infracţional organizat (1-5 ani) şi fraude cu fonduri europene (2 la 7 ani), infracţiuni pe care le-ar fi comis în perioada în care era şeful Consiliului Judeţean (CJ) Teleorman, adică în perioada 2000-2012. Singura situaţie în care faptele lui Dragnea ar fi departe de prescriere e aceea în care procurorii DNA ar dovedi că el s-a implicat în grupul infracţional al Tel Drum şi după ce nu a mai deţinut funcţia de preşedinte al CJ Teleorman.


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…