Cu cine se culcă curvele politice de la PP-DD în ţară/ Situaţia, judeţ cu judeţ

Cu cine se culcă curvele politice de la PP-DD în ţară/ Situaţia, judeţ cu judeţ

În teritoriu, acolo unde a fost posibil, capii PSD şi PPDD, în funcţie de interes, au stabilit deja majorităţi, fără ca Victor Ponta şi Dan Diaconescu să bată palma. În alte judeţe, liderii celor două partide au respins din start o colaborare şi s-au aliat cu rivalii de dreapta.

La nivel oficial, negocierile dintre PSD şi PPDD s-au împotmolit, după ce UDMR şi UNPR au strâmbat din nas când s-a pus problema ca „partidul domnului Dan“ să fie cooptat la guvernare. Totuşi, premierul Victor Ponta tare ar vrea şi cele 30 de voturi ale PPDD din Parlament, plus alte majorităţi pe plan local, aşa că a decis să discute chiar el cu liderii PPDD o eventuală alianţă.

Luni, Ponta a trimis primele bezele către electoratul lui Dan Diaconescu.„PPDD a obţinut în 2012 peste 10% din voturi, iar electoratul PPDD eu îl consider un electorat important, care trebuie reprezentat. Eu nu mă ruşinez cu electoratul PPDD, eu vreau să reprezint acest electorat“, a spus Ponta. În timp ce la Bucureşti tatonările continuă, în ţară colaborarea PSD-PPDD funcţionează după un singur principiu: interesul personal. Acolo unde „ciocoii“ din PSD a putut forma majorităţi în consiliile judeţene sau locale cu aleşii PPDD, alianţa deja funcţionează, potrivit adevarul.ro.

 Teleorman. În judeţul patronat din umbră de Liviu Dragnea, negocierile cu PPDD au mers rapid, pentru că Liviu Neagu, secretarul general al PPDD este şi el tot din Teleorman. În Consiliul Judeţean, sunt doi consilieri PPDD. Unul dintre aceştia este Tudor Neagu, nimeni altul decât tatăl lui Liviu Neagu. În Consiliul local Alexandria sunt trei consilieri PPDD, unul dintre ei – Lucian Iotu, fiind cumnatul lui Liviu Neagu. Acestuia din urmă i s-a pregătit un post de viceprimar, potrivit unor surse din PSD, post care ar reveni PPDD-ului în urma negocierilor purtate între Liviu Dragnea (PSD) şi Liviu Neagu (PPDD).

 Iaşi. Colaborarea între PSD şi PPDD a fost pecetluită imediat după ruperea USL. Pe data de 14 martie, preşedintele PPDD Iaşi, Alin Aivănoae, a fost ales vicepreşedinte al CJ Iaşi, în urma unei lovituri de palat orchestrate de grupul consilierilor PSD. Alianţa PSD-PPDD în CJ Iaşi are în acest moment majoritate simplă, prin cumularea celor 14 mandate ale social-democraţilor şi 4 ale partidului lui Dan Diaconescu. Acestora li se mai adaugă votul liberalului Victor Chirilă, propus spre suspendare din partid, după ce s-a alăturat grupului rebel condus de Tăriceanu. PNL şi PDL au împreună doar 18 mandate

 Neamţ. PSD şi PPDD colaborează în Consiliul Judeţean de mai bine de un an, formând o majoritate alături de PDL. Cei 12 consilieri PSD plus 5 aleşi PPDD votează sau resping proiectele supuse aprobării de preşedintele Culiţă Tărâţă (UNPR). „Membrii PPDD Neamţ aşteaptă rezultatul negocierilor la nivel central, dar finalul acestora va confirma pe plan judeţean continuarea colaborării dintre PSD şi PPDD“, susţine Ciprian Şerban, preşedintele PPDD Neamţ. O colaborare bună între cele două formaţiuni este şi la nivelul Consiliului Local Piatra Neamţ între cei 8 aleşi PSD şi 3 PPDD. Secunzii primarului Gheorghe Ştefan sunt Aurelia Simionică (PSD) şi Adrian Grigoraş (PPDD).

 Galaţi. Parteneriatul PSD-PPDD funcţionează deja de trei luni în Consiliul Judeţean. Datorită acestui parteneriat, săptămâna trecută a fost schimbată din funcţia de vicepreşedinte CJ Galaţi liberala Tania Bogdan. Aceasta a fost înlocuită cu un PPDD-ist: Marian Vicleanu. La nivelul Consiliului Local, parteneriatul PSD-PPDD funcţionează doar teoretic, deoarece preşedintele PPDD Galaţi, Picu Apostol Roman, este „partener“ cu primarul liberal Marius Stan.

 Bacău. Relaţiile între cele două partide au fost strânse dintotdeauna, mai precis de la formarea PPDD. O parte dintre membrii formaţiunii provin din rândul social-democraţilor. Este şi cazul deputatului Ioan Melinte, care a candidat pe listele lui Dan Diaconescu în 2012, pentru ca un an mai târziu să treacă din nou la PSD. Şi ceilalţi doi parlamentari care au fost aleşi pe listele PPDD au trecut în alianţa PSD-PC-UNPR. Senatorul Marcel Bujor s-a înregimentat la UNPR, iar deputatul Miron Smarandache, la PSD.

 Timiş. Alianţa dintre PSD şi PPDD funcţionează foarte bine la Consiliul Judeţean, unde a fost deja instalat un vicepreşedinte de la PPDD, în persoana lui Florin Zamfir. Înţelegerea ar fi trebuit să fie valabilă şi la Consiliul Local, dar jocurile au fost stricate de consilierul local PPDD, Petrică Folică. Într-o şedinţă cu scântei în care ar fi trebuit confirmate noua majoritate şi schimbarea viceprimarului liberal, cu unul de la PNŢCD, Petrică Folică a dat toate calculele peste cap, refuzând să îl voteze pe candidatul susţinut de partidul său pe motiv că publică articole în vocea Rusiei.

 Mehedinţi. Potrivit liderului local al PPDD, Ion Mihart, nu au început negocierile între cele două formaţiuni politice. Însă colaborarea există deja. Imediat după alegerile locale din 2012, consilierii PPDD Mehedinţi au votat alături de aleşii locali ai PSD. De altfel, Ion Mihart a fost membru PSD Mehedinţi înainte de a intra în PPDD şi este cunoscut ca un apropiat al baronului PSD de Mehedinţi, Adrian Duicu, aflat acum în arest preventiv pentru fapte de corupţie.

 Vrancea. Alianţa Electorală PSD-PC-UNPR are majoritate simplă atât în Consiliul Judeţean, cât şi la nivelul Consiliului Local Focşani, astfel că o colaborare pe plan local cu PPDD se poate face, punctual. De altfel, chiar şi când exista USL, consilierii judeţeni PPDD au susţinut toate proiectele puterii de atunci, mai cu seamă că preşedintele organizaţiei judeţene, deputatul Neagu Murgu, „s-a transferat“ ulterior la UNPR.

 Ialomiţa. Alianţa PSD – PPDD funcţionează la Slobozia. Astfel, consilierii locali PPDD s-au aliat cu cei ai PSD şi l-au demis pe viceprimarul PNL. În locul său a fost instalat avocatul Gabriel Muşat, membru PPDD.

Judeţe cu negocieri în toi

 Argeş. Noul preşedinte al Consiliului Judeţean ar vrea să facă alianţă cu oricine, numai să aibă majoritate. Cea mai simplă variantă ar fi un pact cu PPDD. „Alianţa PSD – UNPR-PC nu are decât 17 mandate, iar pentru majoritate am avea nevoie de 18. PPDD are 4 mandate, PNL are 7, iar PDL tot 7. Eu sunt pentru orice colaborate în interesul CJ, cu oricine ne-ar putea ajuta să promovăm proiectele care ar putea să ducă la dezvoltarea judeţului“, spune preşedintele CJ Argeş, Florin Tecău.

 Cluj. Cele două partide sunt prietene, numai că n-au cum să formeze o majoritate. „Suntem în relaţie bună cu PPDD dinainte de începerea negocierilor la nivel naţional în majoritatea zonelor. Colaborăm cu ei şi la Consiliul Judeţean Cluj, şi la Consiliul Local“, a declarat Remus Lăpuşan, preşedintele PSD Cluj.

PPDD, alianţe şi cu dreapta pe unde se poate

În alte judeţe, consilierii PPDD s-au aliat cu PNL şi PDL şi au format, liniştiţi, alte majorităţi, pe care nu vor să le rupă nici în ruptul capului.

 Gorj. Nicoleta Mocioi a fost schimbată din funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene Gorj a PPDD, după ce s-a aliat cu partidele din opoziţie, PNL şi PDL, împotriva PSD, pentru a schimba majoritatea din Consiliul Judeţean.

 Braşov. La finele săptămânii trecute, toate partidele s-au unit împotriva PSD şi au schimbat viceprimarul. Postul a fost dat chiar la PP-DD, iar astfel Braşovul are prima femeie viceprimar din istorie.

 Hunedoara. „Vom forma majorităţi alături de PNL şi PDL. Am avut un consilier în Petroşani care a vrut să facă înţelegeri de capul lui şi a fost exclus din partid”, a spus Marian Muntean, liderul local al PPDD.

 Călăraşi. „Nu vom fi forţaţi să ne aliem cu PSD, chiar dacă asta se va decide la nivel central. Oricum noi vom pune condiţia să avem vicepreşedinte la Consiliul Judeţean şi viceprimar la Primăria Municipiului, dacă ne vor alături. De aici vor porni negocierile“, a declarat deputatul Maria Dragomir, lider PPDD Călăraşi.

 Tulcea. Preşedintele PDL Tulcea, Constantin Hogea, a găsit pe plan local o reţetă stabilă de bună funcţionare. „Noi avem o bună colaborare cu PPDD: 9 consilieri PDL şi 3 PPDD. Aşa avem majoritate. Când e nevoie de 2/3 mizez pe buna-credinţă a altor consilieri“, spune Hogea, primarul oraşului.

 Alba. Nu există o colaborare între PSD şi PPDD şi nici nu se preconizează a se face în viitorul apropiat. Asta pentru că PPDD este apropiat de PDL. La Alba Iulia, PPDD are viceprimar în urma unei alianţe cu PDL şi câteva funcţii în CJ.

   


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…