Cu ce sume se aleg FCSB, CFR Cluj, U Craiova și Corvinul din partea UEFA, după meciurile din Europa

Cu ce sume se aleg FCSB, CFR Cluj, U Craiova și Corvinul din partea UEFA, după meciurile din Europa

FCSB, CFR Cluj și Corvinul Hunedoara își continuă aventura europeană, în timp ce Universitatea Craiova a fost eliminată din Conference League, urmând ca liderul din Superliga să se concentreze doar pe competiția internă.

image

Până acum, cea mai câștigată e FCSB. După victoria din turul II preliminar al Ligii Campionilor, roș-albaștrii și-au asigurat participarea în grupele Conference League, indiferent de rezultate din următoarele tururi. Ce vine, este bonus pentru campioană, care are șansă să ajungă în grupe și în Champions League, și în Europa League. Performanța de până acum a echipei lui Gigi Becali va fi recompensată de UEFA cu 3,17 milioane de euro.

CFR Cluj, care trecut de Neman Grodno (0-0 și 5-0) și Corvinul, eliminată de Rijeka din Europa League (0-0 și 0-1) își continuă drumul în Conference League, fiind calificate în turul 3. Cele două și au asigurată o sumă importantă din partea UEFA: 550.000 de euro. Aceasta poate crește la 750.000 dacă se atinge play-off-ul Conference, iar calificarea în grupe aduce 3,17 milioane de euro.

U Craiova, out de Conference League

Universitatea Craiova a părăsit Conference League, fiind eliminată de Maribor (0-2 și 3-2). Oltenii vor primi o sumă mai mică: 350.000 de euro pentru participarea în turul doi al preliminariilor.

În turul III preliminar din Liga Campionilor, FCSB va juca împotriva celor de la Sparta Praga (6 si 13 august). În Conference League, CFR Cluj va da peste Maccabi Petach Tikva, eliminată de Braga în turul doi din Europa League. Tot aici, Corvinul va da peste Astana, care a trecut de Milsani în turul doi din Conference, pe 8 și 15 august. Luni, la Nyon, formațiile românești își vor afla adversarele din play-off, la tragerea la sorți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „E moț de curcan” / Corina Bud și-a uitat lenjeria intimă acasă și a oferit un spectacol de zile mari, chiar pe scenă. În fața a zeci de mii de oa…

2 „Da, am primit propuneri indecente. Mi s-au oferit şi bani şi celebritate”

3 Așa o fi?

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucrainenii ar fi atacat o bază militară din Rusia unde se află temutele rachete Satan. Militarii au abandonat totul și au fugit