Cu ce se ocupă Octavian Bellu, la 8 ani după ce a renunțat la lotul național de gimnastică. În ce țară s-a stabilit

Cu ce se ocupă Octavian Bellu, la 8 ani după ce a renunțat la lotul național de gimnastică. În ce țară s-a stabilit

După o carieră impresionantă în gimnastică, alături de soția lui, Mariana Bitang, Octavian Bellu a ales să iasă din lumina reflectoarelor. Ajuns la 72 de ani, marele antrenor s-a stabilit în Austria, iar acum profesează într-o instituție de învățământ.

Octavian Bellu a renunțat la lotul național în urmă cu 8 ani. Foto Adevărul

Octavian Bellu a renunțat la lotul național în urmă cu 8 ani. Foto Adevărul

În ciuda succesului său colosal, Bellu și-a redus drastic aparițiile publice, preferând să rămână departe de lumea sportului de performanță. În Austria, antrenorul își continuă pasiunea pentru educație, activând ca profesor de sport, meseria cu care și-a început cariera, în urmă cu 50 de ani, în Valea Călugărească, o comună de lângă Ploiești. Dar și să ajute din umbră anumite proiecte din România, în cazurile în care a fost solicitat.

Octavian Bellu și Mariana Bitang au avut o singură apariție publică în ultima vreme, în luna iunie, când au participat la nunta fostei lor eleve, Larisa Iordache. Dacă antrenorul nu a părut foarte schimbat față de cum îl știam, Mariana Bitang a surprins cu un nou look.

Octavian Bellu și Mariana Bitang, la nunta Larisei Iordache. Foto Facebook

Octavian Bellu și Mariana Bitang, la nunta Larisei Iordache. Foto Facebook

Cel mai de succes antrenor din istorie, alături de soția sa , a cucerit 279 de medalii internaționale la „cârma” naționalei feminine de gimnastică, dintre care 106 de aur. Octavian Bellu a absolvit Institutul de Educaţie Fizică şi Sport (IEFS), promoţia 1974, specializarea gimnastică. Fost practicant al atletismului, voleiului, gimnasticii şi al baschetului, ploieșteanul şi-a început cariera ca profesor de educaţie fizică în localitatea Valea Călugărească, unde a activat între 1974 și 1978.

Octavian Bellu, „Cel mai de succes antrenor din lume”

A devenit mai apoi antrenor de gimnastică la Clubul Sportiv Petrolul (1978-1981), apoi a lucrat la Deva, mai întâi ca antrenor la lotul feminin de gimnastică a României, iar din 1990 ca antrenor coordonator, până în 2005. După ce a luat o pauză, el s-a întors la lotul național, pe care l-a părăsit în anul 2016, după ratarea calificării echipelor feminine și masculine la Olimpiada de la Rio, dar și în urma unor scandaluri colosale în care a primit acuzații din toate părțile.

Mariana Bitang și Octavian Bellu, alături de gimnastele de aur ale României. Foto Facebook

Mariana Bitang și Octavian Bellu, alături de gimnastele de aur ale României. Foto Facebook

În perioada în care a fost antrenor federal al lotului olimpic feminin de gimnastică, Bellu a obţinut 279 medalii (106 de aur, 86 de argint şi 87 de bronz), primind, în 2015, alături de Mariana Bitang, titlul de „Cel mai de succes antrenor din lume” din partea Academiei Recordurilor Mondiale.

E chemat din nou în gimnastica românească

Deși e greu de crezut că se va întoarce în gimnastica românescă, Octavian Bellu fost chemat de Ionuț Popa, președintele CS Dinamo, care l-ar vrea alături de Mariana Bitang ca supervizori la loturile naționale. „La gimnastică, după era Bellu&Bitang, a venit o perioadă fără rezultate. Eu cred că avem nevoie de domnul Bellu și de doamna Bitang, să revină în postura de coordonatori tehnici, supervizori la loturi.

Vorbim în fiecare zi cu cei doi, sunt aproape de noi, ne sprijină cu tot ce avem nevoie prin proiectul «Țară, țară, vrem campioane!». Sunt alături de gimnastica românească, dar degeaba ajuți din umbră, deoarece copiii au nevoie de modele. Nu-mi permit să le dau sfaturi, însă gimnastica românească are nevoie de modele și ar trebui să fie coordonatorii tehnici ai unor loturi, să insufle generațiilor noi încrederea necesară”, a declarat Ionuț Popa, , pentru gsp.ro, în urmă cu câteva zile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „O femeie adevărată!” / Imaginile cu Andreea Bănică în bikini la 46 de ani fac furori printre fani

2 Apar primele amănunte în cazul misterioaselor explozii ale pagerelor din Liban / Cine a pus totul la cale și cum a fost executat planul

3 ULTIMA ORĂ Soldații ruși care contraatacă în Kursk au fost încercuiți de trupele ucrainene

4 Rumoare în Polonia după ce s-a aflat că un milionar ar fi inundat un oraș ca să-și salveze resortul turistic

5 Ce urmează să se întâmple? / SUA trimit în România noi echipamente și un contingent de forțe speciale, unitatea de elită a Armatei americane