CTP: „Ilie Năstase, Gheorghe Hagi, Nadia Comăneci nu fac la un loc cât David Popovici din punct de vedere intelectual”

CTP: „Ilie Năstase, Gheorghe Hagi, Nadia Comăneci nu fac la un loc cât David Popovici din punct de vedere intelectual”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a susținut în cadrul unei emisiuni TV că David Popovici este superior oricărui sportiv român din punct de vedere intelectual.

Gazetarul Cristian Tuidor Popescu FOTO: arhivă

Gazetarul Cristian Tuidor Popescu FOTO: arhivă

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre Jocurile Olimpice de la Paris în cadrul emisiunii „Pe bune!” cu Răzvan Zamfir. Gazetarul este de părere că „imenșii sportivi români și ai planetei Ilie Năstase, Gheorghe Hagi și Nadia Comăneci la un loc nu fac cât David Popovici din punct de vedere intelectual”.

„Din punct de vedere intelectual, din punct de vedere uman, moral, din ce punct de vedere vreți, soft, să îi spunem așa, care nu ține neapărat de sport, David Popovici este superior, din câte am văzut eu în această viață destul de lungă, oricărui mare sportiv român. Vorbesc în absolut, all time. Hai să vă spun așa, ca să fie mai clar, după părerea mea, imenșii sportivi români și ai planetei Ilie Năstase, Gheorghe Hagi și Nadia Comăneci la un loc nu fac cât David Popovici din punct de vedere intelectual”, a declarat CTP, scrie b1tv.ro.

Gazetarul susține că e ceva foarte rar în sportul mondial ca sportivii de mare performanță să fie vârfuri intelectuale.

„Sunt mari excepții și rare, foarte rare excepții. De ce? Pentru că există, să știți, și o anumită filosofie la nivelul antrenorilor, care spun că o capacitate intelectuală, mentală ridicată, o cultură deosebită a sportivului dăunează, dăunează performanței. Sportivul trebuie să fie animal. Spun asta pentru că am trăit destul în lumea asta a sportivilor, a antrenorilor și știu aceste ziceri care nu sunt foarte publice. Sportivul trebuie să fie animal, adică să aibă reacții instinctuale, pentru că acestea duc la performanță. Dacă intervine creierul, atunci performanța se diminuează, or Popovici este un exemplu extraordinar și pe plan mondial de mare, extraordinar, mare sportiv care știe ce face”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

David Popovici a cucerit două dintre cele nouă medalii pe care le-au obținut sportivii români la Jocurile Olimpice de la Paris , devenind campion olimpic la 200 m liber și fiind medaliat cu bronz la 100 m liber.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…