CTP explică de ce a sugerat că fostul tenismen Ion Țiriac ar fi lucrat pentru KGB

CTP explică de ce a sugerat că fostul tenismen Ion Țiriac ar fi lucrat pentru KGB

CTP a revenit cu explicații privind textul în care sugera că Ion Țiriac ar fi turnat Securitatea la KGB. Gazetarul arată că încă din anii 50, propaganda rusă a transmis, la fel ca Țiriac în interviul de la GSP, falsa opoziție între Apărarea țării și alocările pentru sport și sănătate.

CTP face referire la partidele de vânătoare celebre ale lui Țiriac. FOTO: Mediafax

CTP face referire la partidele de vânătoare celebre ale lui Țiriac. FOTO: Mediafax

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a revenit cu un text „mai analitic”, în care explică de ce a sugerat, într-o postare, că fostul tenismen Ion Țiriac ar fi lucrat pentru KGB.

„Oligarhul pacifist”- se numește postarea făcută astăzi și vine ca o completare având în vedere reacțiile la textul de ieri despre zicerea dlui Țiriac: „Nu vreau război, nu vreau NATO, nu vreau baze militare, vreau investiții în sport și sănătate”.

CTP a susținut, ieri , că „Securitatea l-a recrutat pe Ion Țiriac sub numele de cod Titi Ionescu în 1963 ca să „încadreze informativ sportivi și delegați străini suspecți care vin în România”. Nu s-a dovedit eficient în această activitate, potrivit constatării Organelor. Acum însă, mă bate gândul că Titi o fi fost mai performant în a turna Securitatea la KGB.”

Gazetarul a susținut că a simțit nevoia de a publica un text mai analitic.

Atitudinea oligarhului Ion Țiriac este echivalentă cu agitpropul Luptei pentru Pace, întreținut de Kremlin în perioada războiului rece.

Imperialist american/Cădea-ți-ar bomba în ocean!”,

Noi vrem pace în Balcani/ Fără anglo-americani!” – anii `50 în România.

„Vrem cantine și spitale/Nu vrem arme nucleare!”,

„Iubiți-vă pe tunuri!” se intona răgușit la Cenaclul Flacăra, variațiuni autohtone la internaționalul „Make Love Not War!”. Regimul ceaușist punea oamenii să scandeze „Nu bombéi cu neutroni!”, neutronii fiind, se bănuia de către strigători, niște microbi, ceva” – explică gazetarul.

Ținta reală, urmărită de ruși, a acestor manifestații și lozinci era descurajarea statelor europene libere să-și construiască un sistem propriu de apărare împotriva Armatei Roșii, explică scriitorul.

„Cât de eficientă a fost această propagandă se poate vedea și azi, când Uniunea Europeană depinde militar de America, singură nefiind pregătită să facă față unor atacuri ale Rusiei”, completează Popescu.

„O falsă opoziție între Apărarea țării și alocarea de bani pentru sport și sănătate”

„Oligarhul Țiriac fabrică o falsă opoziție între Apărarea țării, în care rolul NATO este decisiv, și alocarea de bani pentru sport și sănătate. Bineînțeles că este necesară sprijinirea Sportului și Sănătății de către stat, dar nicidecum prin reducerea bugetului Armatei!” – susține Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul face un exercițiu de imaginație cu privire la ce s-ar fi întâmplat dacă Ucraina n-ar fi avut sprijin militar din Occident:

„Dacă Ucraina nu ar fi avut o armată antrenată ani de zile de americani și armament primit din Occident, acum nu mai exista limba ucraineană, cultura, sportivii Ucrainei, câți ar mai fi fost în viață, deveneau reprezentanții Republicii Populare Ucrainene din Federația Rusă, iar principalele măsuri de sănătate publică luate de ruși ar fi fost arestarea și executarea sau deportarea pe capete a ucrainenilor „naziști”.

„Ce ne pasă nouă de Ucraina?”

Gazetarul are un mesaj și pentru suveraniștii care vin cu replica „Ce ne pasă nouă de Ucraina?”. „Atunci, amintiți-vă măcar de România și de Basarabia în anii ocupației rusești”, le-ar spune CTP.

Faptul că nu ajung banii la Sport și Sănătate nu e din cauza NATO, explică gazetarul. Cauza ține de „corupția și hoția la scară națională, încurajate de oligarhul Țiriac, care ne anunța cum tovarășii lui bogătași din Vest nu mai vin pentru afaceri în România, că acolo ești arestat din senin de DNA. Vin doar să omoare mistreți...”

„Iată de ce m-a bătut gândul la Țiriac-KGB” – concluzionează Cristian Tudor Popescu.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Moment important / Statele Unite schimbă, în sfârșit, abordarea față de Rusia!

3 Al Bano a cântat la nunta lui Horia Ivanovici cu roșcata

4 Fiica Ralucăi Moianu s-a măritat la numai 19 ani cu avocatul vedetelor

5 Foarte interesante amănunte!