CTP: „Dl Liiceanu nu a „preluat” nimic, Editura Politică i-a fost pur și simplu făcută cadou de către prietenul său Andrei Pleșu, pe atunci ministrul Culturii, pe atunci prieten”
Cristian Tudor Popescu comentează şi el amenzile decise de Consiliul Concurenței asupra mai multor edituri și Asociației Editorilor din România spunând că nu înțelege care este vina celor amendați.
„Autointitulata firmă Asociația Educației pentru Toți Copiii nu mai deținea brandul Bookster, îl vânduse, când a făcut reclamația către Consiliul Concurenței. Proprietarul actual nu își asumă această reclamație. Iată de ce a considerat judicios Consiliul dlui Chirițoiu să pună niște gaz pe foc în piața de carte din România, căreia și așa abia îi mai întoarce vântul filele. Ce să facă acum editurile pentru a rezista? Să mărească prețurile cărților, într-o țară în care 55% din populație nu a deschis o carte în ultimul an? Pedeapsa dictată de către Consiliul Concurenței îi lovește, în ultimă și primă instanță, pe cititori. Sper că se va putea face recurs la această sentință revoltătoare[, scrie CTP pe pagina sa de Facebook.
Acesta atrage atenţia că are şi o opinie contrară faţă de poziţia lui Gabriel Liiceanu care spune că „a preluat Editura Politică, groapa de gunoi Glina a ideologiei comuniste”. Jurnalistul atrage atenţia că Editura „i-a fost făcută cadou” lui Liiceanu de Andrei Pleşu pe când era ministrul Culturii şi că la această editură s-au publicat şi lucruri remarcabile.
„Dl Liiceanu nu a „preluat” nimic, Editura Politică i-a fost pur și simplu făcută cadou de către prietenul său Andrei Pleșu, pe atunci ministrul Culturii, pe atunci prieten. Nu spun că n-a fost o alegere bună, dar să nu patinăm pe verbe. Ceea ce urmează, însă, este o minciună în stil Trump, care mi-a făcut ochii cât cepele. Editura Politică, „groapa de gunoi Glina”?! Știți ce se găsea prin gunoiul ăsta? Colecția „Idei contemporane” a Editurii Politice a publicat ani în șir cărți dintre care rar îmi scăpa vreuna.[, argumentează jurnalistul.