CTP, despre Alain Delon: „Departe de a-l considera un mare actor, n-aș fi vrut să cunosc un asemenea om”

CTP, despre Alain Delon: „Departe de a-l considera un mare actor, n-aș fi vrut să cunosc un asemenea om”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a comentat, într-o postare pe Facebook , dorința actorului Alain Delon de a fi înmormântat alături de câinele său.

CTP espune că nu-l consideră un mare actor pe „franțuz” și că „atitudinea lui amintește de șefii troglodiți ai preistoriei și istoriei antice, care erau înmormântați împreună cu câinii”.

„Despre morți, numai de bine. Dar despre câini?

N-am scris nimic despre Alain Delon, la decesul său. Motivul: departe de a-l considera un mare actor, franțuzul e pentru mine o „față”, pe care și-a transportat-o dintr-un film în altul. Singurul lui rol care mi-a rămas în memoria artistic-afectivă este cel din „Rocco și frații săi”, unde e suprapus cu sine.

Însă nu mai pot să tac după ce „Zorro” a lăsat cu limbă de moarte ca „dragul” său câine Loubo „dacă voi muri înaintea lui, îi cer veterinarului să ne trimită dincolo împreună. Să-i dea somnul de veci în brațele mele”. Carevasăzică, când mor, omorâți și câinele și îngropați-ne împreună.

Din fericire, familia a refuzat să-i îndeplinească dorința criminală și Loubo va trăi până va muri de moarte bună.

Delon a vrut câinele ca animal psihopomp, care să-l însoțească în moarte. Atitudinea lui amintește de șefii troglodiți ai preistoriei și istoriei antice, care erau înmormântați împreună cu câinii, caii, servitorii și femeile lor, ca să-și țină rangul și pe lumea ailaltă. Grandomanie și cruzime.

Pe „alendelon” doar l-am văzut, nu l-am cunoscut. Dar nici n-aș fi vrut să cunosc un asemenea om. În cultura populară românească se spune că, în loc de suflet, câinele are un abur. Delon a avut niște fum negru”, a transmis Cristian Tudor Popescu.

Ciobănescul belgian malinois al lui Alain Delon, numit Loubo, „nu va fi eutanasiat”, așa cum și-a dorit actorul, a anunțat Fundația Brigitte Bardot marți, 20 august, citând familia vedetei.

„Nu vă faceți griji pentru Loubo! Mulți dintre voi ne-au trimis mesaje despre viitorul lui Loubo (…). El are casa lui și familia lui”, au confirmat apropiații lui Alain Delon, care vor avea grijă de el. “Loubo nu va fi, desigur, eutanasiat”, a postat pe X fundația prezidată de Brigitte Bardot, relatează.

În 2018, Alain Delon și-a exprimat dorința de a fi înmormântat împreună cu animalul.

„Acesta este câinele meu la sfârșitul vieții mele. Un ciobănesc belgian pe care îl iubesc ca pe un copil. Dacă voi muri înaintea lui, îi voi cere veterinarului să mergem împreună. Îl va adormi în brațele mele. Prefer asta decât să știu că va fi lăsat să moară pe mormântul meu cu atâta suferință”, a mărturisit actorul pentru săptămânalul Paris Match.

„Alain-Fabien, Anouchka, Anthony și Loubo sunt profund întristați să anunțe plecarea tatălui lor”, se arată în mesajul transmis duminică pentru AFP de copiii actorului. Cei doi fii ai săi au rupt tăcerea, postând marți imagini pe rețelele de socializare. „R.I.P Papa”, a scris Anthony Delon pe Instagram, alături de trei fotografii ale actorului în tinerețe.

Fiul său cel mic, Alain-Fabien, a fotografiat buchetele de flori depuse în fața casei Douchy, unde starul cinematografiei franceze a murit duminică la vârsta de 88 de ani.


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a întors roata / Ucraina atacă Moscova cu drone

2 O fată de 12 ani a fost violată de șase ori, în schimbul lichidării unei datorii pe care o avea iubitul său

3 Un pilot rus de drone a trecut de partea Ucrainei, nu înainte de a arunca o grenadă în dormitorul ofițerilor

4 Curg sesizările referitoare la comportamentul inadecvat al lui Marius Pieleanu faţă de studente. Cristian Pîrvulescu a confirmat

5 Au intrat și americanii în Rusia? O imagine controversată cu „băieții în Kursk” i-a enervat pe ruși: Gruparea privată FOG luptă alături de ucraineni