CTP, declarație imbecilă și jignitoare la adresa unor mari sportivi ai României, cu scopuri politice evidente

CTP, declarație imbecilă și jignitoare la adresa unor mari sportivi ai României, cu scopuri politice evidente

CTP, declarație imbecilă și jignitoare la adresa unor mari sportivi ai României, cu scopuri politice evidente. Suntem siguri că David Popovici nu gândește așa. Iar CTP se dovedește încă o dată o javră cel puțin comparabilă cu Băsescu, singurul din peisaj capabil să facă astfel de „aprecieri valorice”.

Cristian Tudor Popescu a făcut o „analiză” a Jocurilor Olimpice de la Paris, pornind de la festivitatea de deschidere și continunând cu scandalul de la gimnastică.

Cristian Tudor Popescu a vorbit în cadrul emisiunii „Pe bune!” de la B1 TV despre Jocurile Olimpice de la Paris. CTP consideră că Franța s-a descurcat memorabil din punct de vedere al organizării Jocurilor și a vorbit despre performanțele sportivilor români.

Despre festivitatea de deschidere

"Această Olimpiadă va fi reținută ca una dintre cele mai frumoase, vii și artistice din câte am văzut eu, și am văzut din 1974, de la Tokyo 1974. A fost o Olimpiadă demnă de Franța.

Festivitatea de deschidere mi s-a părut cea mai apropiată și mai străbătută de artă din câte am văzut.

O astfel de opțiune a plasa scene, cu personaje din zona minorităților de toate felurile, apare în condițiile ascensiunii extremei drepte din Franța. a fost și un mesaj că Franța nu va fi niciodată condusă de extrema dreapta.

Cina cea de Taină a lui Leonardo da Vinci nu are niciun corespondent în Biblie".

Despre performanțele sportivilor români

"Dacă ne gândim la rezultatele României după Beijing, deci Londra, catastrofalul Rio de Janeiro și Tokyo și mai rău, deci am avut acolo rezultate net inferioare, o medalie de aur, una de argint, una de bronz, două medalii, mult mai slab decât acum, deci nu poate să însemne decât un reviriment. Probabil că se mai întâmplă ceva prin sportul românesc. Am venit pe locul 23, în fața unor țări cu un potențial uman, financiar, teritorial mult mai mare decât al nostru".

Despre David Popovici

„Din punct de vedere intelectual, din punct de vedere uman, moral, din ce punct de vedere vreți, soft, să îi spunem așa, care nu ține neapărat de sport, David Popovici este superior, din câte am văzut eu în această viață destul de lungă, oricărui mare sportiv român.

Vorbesc în absolut, all time (…). Hai să vă spun așa, ca să fie mai clar, după părerea mea, imenșii sportivi români și ai planetei Ilie Năstase, Gheorghe Hagi și Nadia Comăneci la un loc nu fac cât David Popovici din punct de vedere intelectual. De obicei, sportivii nu sunt niște vârfuri intelectuale, dar sunt excepții”.


Citește și:

populare
astăzi

1 O americancă stabilită în România, în stare de șoc: „În România găsești peste tot, în SUA nu se întâmplă așa”

2 Cea mai bună dovadă că sfârșitul lumii este aproape...

3 Procurorii DNA l-au reținut pe șeful Poliției Rutiere Maramureș

4 VIDEO War fashion / Un cecen capturat de ucraineni în regiunea Kursk purta un hanorac în valoare de 2.300 de dolari

5 Putin s-a enervat, a cerut împingerea imediată a ucrainenilor din Kursk și l-a întrerupt pe guvernatorul regiunii care făcea bilanțul teritoriului oc…