CSM a luat act de cererea de pensionare a șefei ÎCCJ, Livia Stanciu
Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act, în ședința de joi, de cererea de eliberare din funcție, prin pensionare, formulată de președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Livia Stanciu, și a hotărât înaintarea documentelor către președintele Klaus Iohannis.
În ședința CSM, la discutarea cererii de pensionare a șefei ÎCCJ, Livia Stanciu a anunțat că se abține de la acest punct de pe ordinea de zi.
Șeful CSM, Mircea Aron, a susținut că Livia Stanciu "este promovată la Curtea Constituțională și dacă nu s-ar pensiona evident că ar fi un conflict de interese".
"Legea Curții Constituționale prevede că nu poate să aibă altă funcție", a adăugat el.
La rândul său, judecătorul Norel Popescu a spus că nu ar fi cazul unui conflict de interese.
"Nu ar fi conflict de interese, că poate să înceteze prin demisie funcția să se ducă acolo. Nu este conflict de interese în niciun caz. Am mai avut", a susținut Norel Popescu.
Ulterior, Mircea Aron a spus că Livia Stanciu trebuia "să iasă din sistem (magistratură — n.r.)".
"Asta e altceva", a replicat Norel Popescu.
Pe 9 iunie, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind numirea Liviei Stanciu în funcția de judecător la Curtea Constituțională a României pentru un mandat de 9 ani.
Tot în ședința de joi, plenul CSM a luat act de cererea de eliberare din funcție, prin pensionare, formulată de procurorul militar șef al Secției Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ion Vasilache.
În 23 mai, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind trecerea în rezervă a generalului locotenent — cu trei stele Ion Vasilache din Ministerul Apărării Naționale, la data de 1 iunie.
AGERPRES