CRUDE sau GĂTITE - cum sunt mai sănătoase legumele?

CRUDE sau GĂTITE - cum sunt mai sănătoase legumele?

CRUDE sau GĂTITE - cum sunt mai sănătoase legumele?

Fără cunoştinţe de nutriţie, simplul proces de gătit al alimentelor poate genera, în unele cazuri, probleme extrem de grave pentru sănătate.

Se ştie, legumele reprezintă o sursă inepuizabilă de vitamine şi substanţe minerale. Prepatate haotic însă, îşi pierd o bună parte din proprietăţi.

V-aţi întrebat vreodată cum este cel mai bine să consumaţi legumele pentru a beneficia de întreg conţinutul nutriţional? Dieteticienii avertizează: anumite legume îşi păstrează valorile nutritive numai în stare crudă, în timp ce altele au nevoie de o sursă de căldură pentru a scoate ce este mai bun din ele. Dar să le luăm pe rând:

Sparanghel – gătit

Gătit la aburi (prin înăbuşire, fierbere în aburi sau la bain-marie), sparanghelul îşi măreşte proprietăţile de prevenire şi tratare a cancerului.

Sfeclă – crudă

Prin gătit, sfecla pierde 25% din cantitatea de acid folic. Sfecla este renumită pentru prevenirea bolilor cardiovasculare şi a cancerului, dar şi pentru stimularea ficatului şi rinichilor.

Citeşte continuarea pe feellikecooking.ro .

Sursa: realitatea.net


populare
astăzi

1 Asta, pe care a făcut-o celebră canapeaua lui Căcărău, a ajuns să câștige 10.000 de euro pe lună din sinecuri la statul român

2 ALERTĂ Institutul Robert Lansing: Rețeaua Georgescu. Serviciile secrete militare ruse, în spatele tentativei de lovitură de stat din România

3 Potra nu vorbea în van când cerea „armatei” sale să iasă din casă! Tocmai au fost devoalate câteva sute de nume

4 Oana Zăvoranu o atacă la „supt” pe Dana Budeanu / Disputa politică s-a mutat în budoar?

5 Ponta, tot la „brațeta” lui Ghiță ai rămas? Câți „arginți” l-o fi costat poza asta?