CRUDE sau GĂTITE - cum sunt mai sănătoase legumele?

CRUDE sau GĂTITE - cum sunt mai sănătoase legumele?

CRUDE sau GĂTITE - cum sunt mai sănătoase legumele?

Fără cunoştinţe de nutriţie, simplul proces de gătit al alimentelor poate genera, în unele cazuri, probleme extrem de grave pentru sănătate.

Se ştie, legumele reprezintă o sursă inepuizabilă de vitamine şi substanţe minerale. Prepatate haotic însă, îşi pierd o bună parte din proprietăţi.

V-aţi întrebat vreodată cum este cel mai bine să consumaţi legumele pentru a beneficia de întreg conţinutul nutriţional? Dieteticienii avertizează: anumite legume îşi păstrează valorile nutritive numai în stare crudă, în timp ce altele au nevoie de o sursă de căldură pentru a scoate ce este mai bun din ele. Dar să le luăm pe rând:

Sparanghel – gătit

Gătit la aburi (prin înăbuşire, fierbere în aburi sau la bain-marie), sparanghelul îşi măreşte proprietăţile de prevenire şi tratare a cancerului.

Sfeclă – crudă

Prin gătit, sfecla pierde 25% din cantitatea de acid folic. Sfecla este renumită pentru prevenirea bolilor cardiovasculare şi a cancerului, dar şi pentru stimularea ficatului şi rinichilor.

Citeşte continuarea pe feellikecooking.ro .

Sursa: realitatea.net


populare
astăzi

1 Explodează rahatul? / O firmă abia înființată a luat 49 de contracte de 10 milioane de euro în mai puțin de doi ani!!!

2 ALERTĂ Primul sondaj cu prognoză tristă pentru Simion!

3 Ce se întâmplă cu Putin? / „Declarațiile sale ridică îndoieli cu privire la independența sa în luarea deciziilor”

4 Rețeaua de sănătate Regina Maria a fost vândută pentru un miliard de euro unei rețele private din Finlanda

5 Fiica legionarului Alexandru Arnăutu, condamnată în lotul Le Pen