CRUDE sau GĂTITE - cum sunt mai sănătoase legumele?
CRUDE sau GĂTITE - cum sunt mai sănătoase legumele?
Fără cunoştinţe de nutriţie, simplul proces de gătit al alimentelor poate genera, în unele cazuri, probleme extrem de grave pentru sănătate.
Se ştie, legumele reprezintă o sursă inepuizabilă de vitamine şi substanţe minerale. Prepatate haotic însă, îşi pierd o bună parte din proprietăţi.
V-aţi întrebat vreodată cum este cel mai bine să consumaţi legumele pentru a beneficia de întreg conţinutul nutriţional? Dieteticienii avertizează: anumite legume îşi păstrează valorile nutritive numai în stare crudă, în timp ce altele au nevoie de o sursă de căldură pentru a scoate ce este mai bun din ele. Dar să le luăm pe rând:
Sparanghel – gătit
Gătit la aburi (prin înăbuşire, fierbere în aburi sau la bain-marie), sparanghelul îşi măreşte proprietăţile de prevenire şi tratare a cancerului.
Sfeclă – crudă
Prin gătit, sfecla pierde 25% din cantitatea de acid folic. Sfecla este renumită pentru prevenirea bolilor cardiovasculare şi a cancerului, dar şi pentru stimularea ficatului şi rinichilor.
Citeşte continuarea pe feellikecooking.ro .
Sursa: realitatea.net