CRONICA unei zile în care Dragnea a aflat că procurorii „i-o dau”, a aruncat țigara pe jos și s-a speriat de telefon ca proasta de la Interne de priză!

CRONICA unei zile în care Dragnea a aflat că procurorii „i-o dau”, a aruncat țigara pe jos și s-a speriat de telefon ca proasta de la Interne de priză!

Cronica unei zile în care Dragnea a aflat că procurorii „i-o dau”, a aruncat țigara pe jos și s-a speriat de telefon ca proasta de la Interne de priză!

Procesul in care Liviu Dragnea a fost judecat pentru instigare la abuz in serviciu in legatura cu angajarea a doua membre de partid la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman s-a incheiat, marti, la Inalta Curte, urmand ca magistratii sa ramana in pronuntare pana pe 29 mai, relatează  Ziare.com .

Procurorul DNA a cerut in cazul lui Dragnea o pedeapsa de 7 ani si 6 luni pentru instigare la abuz in serviciu si 2 ani si 6 luni pentru fals, dar si anularea suspendarii condamnarii de 2 ani din dosarul Referendumului. Asta nu inseamna insa ca liderul PSD ar putea sa faca 10 ani de inchisoare. Procurorul cere pedeapsa pentru fiecare fapta, dar in caz de condamnare, pentru ambele capete, pedepsele fie se contopesc, fie se executa cea mai mare.

Surpriza acestui termen este ca procurorul a cerut suspendarea procesului pentru Bombonica Prodana (fosta Dragnea), pentru ca a achitat partea sa de prejudiciu.

In ultimul cuvant, Liviu Dragnea a sustinut ca e nevinovat si a spus ca nu vrea sa faca munca in folosul comunitatii in cazul in care e condamnat: "Fac de 20 de ani!", a sustinut liderul PSD. In schimb, majoritatea celorlalti inculpati au plans sau au spus ca regreta ca au ajuns in aceasta situatie si ca vietile le-au fost distruse.

Pe parcursul celor 6 ore, cat a durat sedinta de azi, Liviu Dragnea si-a facut de lucru pe Internet, cautand oferte de undite si momeli. Se pare insa ca a activat din greseala serviciul de comanda vocala a browserului, pentru ca apoi, la discutiile cu jurnalistii, a povestit conspirativ cum, in timp ce avocatul sau vorbea, telefonul transcria singur declaratia.

Si de data aceasta jandarmii au fost prezenti in numar mare la Inalta Curte. Nu a existat decat un incident cand, in pauza de tigara a liderului PSD, un barbat care striga catre el diverse urari "cu executare" a fost indepartat si legitimat. El nu s-a lasat insa pagubas si, din cand in cand, in sala de judecata razbateau scandarile sale.

Desfasurarea termenului de marti de la Inalta Curte conform Ziare.com :

15:43 - Dragnea le-a spus jurnalistilor, la iesire, ca e nevinovat, dar ca se simte vinovat pentru ca singurul motiv pentru care "multe vieti sunt distruse" ar fi ca DNA ar vrea pentru el inchisoare pe viata.

"Pentru noi, cei care suntem tarati in acest proces, este o experienta de viata pe care nu o doresc la niciun dusman. Sunt oameni cu psihicul distrus, cu vietile distruse. Ma simt vinovat pentru faptul ca de asta sunt acesti oameni aici. (...) DNA pentru mine si pentru alti lideri politici vrea inchisoare pe viata, se continua cu aceasta serie de abuzuri, cu aceasta justitie cu probe contrafacute. Pana la urma, instanta decide, asteptam sa vedem ce spune", a spus Dragnea.

El le-a repetat si jurnalistilor ca nu accepta sa faca munca in folosul comunitatii, la doar cateva ore dupa ce chiar in fata lor aruncase chistocul de tigara pe jos.

"In ce priveste munca in folosul comunitatii, am fost foarte clar: am spus ca sper ca sa nu se ajunga acolo si ca eu oricum fac munca in folosul comunitatii de 20 de ani".

Intrebat cum isi sustine totusi nevinovatia de vreme ce secretarele angajate fictiv au recunoscut acuzatiile, Dragnea a evitat un raspuns: "Asta era subiectul? Eu am avut 3 acuzatii care au fost demontate".

Intrebat si daca regreta ca nu a urmat si el exemplul fostei sotii, care a platit partea sa de prejudiciu si pentru care procurorul DNA a anuntat ca retrage acuzatiile, seful PSD a negat:

"Nu-mi pare rau, ca n-am fost pe calea fostei sotii, am calea mea. Nu am de ce sa achit un prejudiciu intr-un dosar in care sunt nevinovat".

Dragnea a oferit si un moment comic, cand a povestit conspirativ cum, in timp ce avocatul sau vorbea, telefonul transcria singur declaratia. Jurnalistii i-au explicat ca si-a activat comanda vocala a browserului, cel mai probabil in timp ce cauta pe Internet undite si momeli in timpul pledoariei procurorului DNA.

15:28 - Inalta Curte le-a pus in vedere inculpatilor ca in ultimul cuvant sa arate daca, in cazul in care sunt gasiti vinovati, sunt de acord sa presteze munca in folosul comunitatii.

Liviu Dragnea: "Sustin cu tarie nevinovatia mea. Nu am savarsit faptele de care sunt acuzat de DNA... Eu sper sa nu se ajunga la condamnare, muncesc in folosul comunitatii de peste 20 de ani de zile".

Olguta Sefu (a plans, in sala este si fiica sa): "Nu stiu de ce am ajuns aici. Sunt o fire sensibila. Nu am nicio legatura cu ce s-a intamplat".

Rodica Milos: "Este un proces fortat, care a distrus intreaga mea viata, profesional, familial, tot. Eu sunt un om integru. Nu vreau ca nepotii mei sa citeasca (sic!) ca am fost inculpata. Eu traiesc intr-un aparatament de 30 de metri patrati. Copiii mei sunt la studii in Europa. Acest proces mi-a distrus viata. La fel ca domnul Dragnea, eu am muncit la DGASPC multi ani in folosul comunitatii".

Floarea Alesu: "Regret situatia in care sunt. Am incredere in justitie. Daca se ajunge la condamnare, sunt de acord sa prestez munca in folosul comunitatii".

Gheorghe Nicusor: "Recunosc ca am intocmit aceste documente. Regret nespus".

Adriana Botorogeanu: "Imi pare foarte rau".

Anisa Stoica: "Imi pare foarte rau. Eu nu am mai savarsit fapte penale. Tot ce-mi doresc este sa pot sa-mi cresc copilul in liniste. Muncesc si in folosul comunitatii".

15:12 - Avocata Anisei Stoica a aratat ca aceasta a recunoscut toate acuzatiile retinute in cazul sau.

"Ea a colaborat cu organele. Cerem reducerea cu o treime a pedepselor, sentinta sa fie cu suspendare", a aratat avocata. In plus, prejudiciul in cazul sau nu ar fi extrem de mare. "Anisa Stoica este singura si are un copil in intretinere", este alt motiv pentru o pedeapsa cu suspendare.

15:06 - Gheorghe Nicusor a fost sef al unui Serviciu din cadrul DGASPC Teleorman. El a recunoscut acuzatiile in prima faza a procesului si a cerut judecarea in varianta simplificata, care ii reducea limitele pedepsei cu o treime.

Avocatul Adrianei Botorogeanu a cerut instantei sa tina cont ca aceasta a recunoscut faptele si sa primeasca o pedeapsa redusa cu o treime, cu suspendare. "Si le-a insusit, le recunoaste, le regreta", a spus avocatul. El a atras atentia ca femeia este bolnava de o boala incurabila.

14:58 - Avocatul lui Claudiu Balaban a spus ca al sau client este nevinovat si a cerut achitarea acestuia. El a aratat ca Balaban ar fi fost constrans moral de sefa lui, Floarea Alesu, sa ia deciziile pentru care a fost judecat: "Nu este normal sa faci totul cu frica, sa vii la serviciu cu frica".

Aparatorul lui Ionel Marineci a facut precizari cu privire la situatia clientului sau. Acesta initial a cerut judecarea in procedura simplificata, care presupunea reducerea limitelor pedepselor cu o treime. Ulterior, in timpul procesului, a revenit asupra solicitarii si a cerut sa fie judecat. Avocatul a pledat astazi pentru achitarea lui Marineci.

14:26 - Avocatul Valentinei Mirela Marica a cerut Inaltei Curti achitarea clientei sale. Marica este aparata de Maria Vasii, care o reprezinta si pe Bombonica Prodana.

Concluzii similare, de achitare, au cerut si avocatii Rodicai Milos si Olguta Sefu.

14:10 - Avocatul fostei sotii a lui Liviu Dragnea, Bombonica Prodana, a aratat ca in cazul clientei sale acuzatiile nu constituie infractiune si ca nu sunt prevazute de legea penala.

Avocatul Toni Neacsu sustine acest lucru prin faptul ca nu exista un prag valoric pentru infractiunea de abuz in serviciu. Infractiunea ar fi incomplet definita in acest moment in Codul Penal. In plus, Prodana este acuzata ca nu a luat masuri impotriva celor doua angajate, iar aceasta "omisiune"/inactiune nu este stabilita in Codul Penal.

"Cerem achitarea clientei mele pe motivul ca fapta nu este prevazuta de legea penala", a solicitat Neacsu.

Maria Vasii, cel de-al doilea avocat al Bombonicai Prodana, arata ca aceasta nu avea calitatea de functionar, iar printre atributiile de munca nu l-ar fi avut pe cel de sanctionare a celor doua secretare PSD.

"Cerem achitarea Bombonicai Prodana", a spus avocatul, care a mai aratat ca cere si incetarea procesului penal.

13:46 - Avocatul Floarei Alesu sustine ca in acest caz nu este vorba de o fapta de abuz in serviciu, deoarece nu ar fi incalcata legislatia primara - legi sau ordonante de urgente. Cel mult ar fi fost vorba de fapte care ar putea fi pedepsite contraventional.

Aparatorul a facut trimitere si la declaratiile date de clienta sa, despre Dragnea: "Alesu a dat aceste declaratii cu sinceritate, asa cum le-a perceput ea".

"Stim cu totii ca cele doua nu munceau acolo, trebuie sa vedem care este forma de raspundere", arata acesta. Avocatul a cerut achitarea clientei sale.

13:40 - Instanta a aratat ca pronuntarea in acest caz urmeaza sa fie data pe 29 mai.

13:30 - Avocatul lui Dragnea a terminat cam dupa jumatate de ora. Acum isi sustin pledoariile ceilalti aparatori.

13:04 - Procesul s-a reluat, dupa o scurta pauza, cu pledoariile avocatilor. Primul care vorbeste este avocatul Marian Nazat, care-l reprezinta pe Liviu Dragnea. El cere achitarea clientului sau, sustinand ca DNA a folosit ca proba directa declaratia fostei sefe a DGASPC Teleorman, Floarea Alesu. Afirmatiile acesteia ar fi insa in contradictie cu declaratiile facute de una din secretarele PSD, Anisa Stoica.

Avocatul a atacat si afirmatiile facute de Alesu, despre intalnirile cu Dragnea in care discuta situatia secretarelor.

"Remarc o preocupare a doamnei de a face vorbire despre aceste pretinse intalniri in absenta oricarei persoane, astfel incat sa nu fie probate", a spus avocatul.

"Alesu a sustinut ca aceste discutii cu Dragnea au fost in cadrul discutiilor pe marginea organigramei. Dragnea a negat o astfel de discutie intr-un astfel de context, iar martora Magheru a infirmat o astfel de discutie", a combatut Nazat acuzatiile DNA.

Potrivit acestuia, anchetatorii s-ar fi folosit de simple presupuneri, de indicii.

"Completul de judecata a incercat sa extinda cercetarile, sa administreze toate posibilele mijloace de probe pentru a afla adevarul, probele la dosar nu combat prezumtia de nevinovatie a domnului Dragnea. Niciun martor audiat nu a facut trimitere la o presupusa instigare a domnului Dragnea. Invocarea acestor declaratii de martori nu poate sustine decat nevinovatia. Solicit achitarea domnului Dragnea!", a solicitat Marian Nazat.

In cazul infractiunii de fals intelectual, el spune ca aceasta ar fi descrisa de procurori extrem de vag.

"Nu am observat in niciun document ca s-a inceput urmarirea penala impotriva lui Dragnea si pentru complicitatea la abuz in serviciu. Vi se cere sa-l condamnati pe Dragnea pentru o infractiune pentru care nu s-a pus in miscare urmarirea penala", sustine avocatul.

12:22 - Dupa ce a terminat pledoaria procurorul DNA, Dragnea a iesit sa fumeze. Unii dintre oamenii stransi in fata au venit sa discute cu el. Unul dintre cei care protestau a inceput sa strige scandari inspre Dragnea, asa ca a fost indepartat de jandarmi pentru a fi legitimat.

O alta persoana a venit special la Inalta Curte ca sa-i spuna problemele sale liderului PSD. Acesta a stat si l-a ascultat, insa nu prea a interactionat cu el.

In schimb, jurnalistii au facut diverse glume, intrebandu-l pe seful PSD daca "orice om ii e frica de pedeapsa", ironizand astfel declaratia de luni a premierului Vorica Dancila care a spus ca "orice om ii este frica de o plangere penala". Dragnea a vrut sa para ca nu stie despre ce este vorba si a corectat-o pe jurnalista care a pus intrebarea: "Poate oricarui om ii este teama de o pedeapsa". Dragnea a spus din nou ca el isi va sustine nevinovatia in fata magistratilor.

Dupa ce a terminat de fumat, Dragnea a aruncat chistocul pe jos.

12:13 - DNA: Bombonica Prodana - avand in vedere ca a achitat prejudiciul, sa luati act de incetarea procesului penal

12:12 - Procurorul DNA isi incheie pledoaria: "Probatoriul cu privire la cei 11 inculpati releva ca faptele de care sunt acuzati exista. Va solicitam condamnarea acestora la pedeapsa inchisorii".

"Activitatea infractionala a inculpatilor a fost in masura sa afecteze si sa compromita ideea de institutie publica si functionar public", a mai aratat DNA.

DNA a cerut condamnari cu inchisoare cu executare in cazul inculpatilor din acest dosar. In cazul celor trei inculpati care au recunoscut acuzatiile, printre care si cele doua secretare PSD, procurorul DNA a cerut reducerea cu o treime a pedepselor. "Acestia sa fie pedepsiti cu o sentinta catre minimul pedepsei", arata DNA.

In cazul unor directori care au dat declaratii de recunoastere, s-au cerut pedepse catre minimul de 3 ani, pentru abuz.

In cazul Floarei Alesu, Olgutei Sefu, Rodicai Milos si al lui Liviu Dragnea, DNA solicita pedepse catre mediul prevazut de lege: 7 ani si 5 luni pentru abuz in serviciu si 2 ani si 6 luni pentru fals intelectual.

In final, procurorul DNA a cerut in cazul lui Dragnea o pedeapsa de 7 ani si 6 luni pentru instigare la abuz in serviciu si 2 ani si 6 luni pentru fals si anularea suspendarii condamnarii de 2 ani din dosarul Referendumului. Asta nu inseamna insa ca liderul PSD ar putea sa faca 10 ani de inchisoare. Procurorul cere pentru fiecare fapta, dar in caz de condamnare pentru ambele capete pedepsele fie se contopesc, fie se executa cea mai mare.

Atunci cand a solicitat condamnarile in cazurile lui Dragnea, Alesu, Milos si Sefu, procurorul DNA a avut in vedere calitatile importante detinute de acestia, dar si perioada lunga de derulare a faptelor.

"Pe latura civila, in 2016 DGASPC s-a constituit parte civila. Apreciem ca fiecare dintre inculpati trebuie sa contribuie la repararea prejudiciului Directiei", a declarat procurorul DNA.

El a mai solicitat sa fie mentinute masurile asiguratorii luate in cauza si desfiintarea mai multor inscrisuri enumerate in rechizitoriu.

11:55 - Procurorul DNA a aratat despre Bombonica Dragnea ca nu a intreprins demersuri de sanctionare a celor doua angajate, care lucrau in subordinea sa directa, astfel ca acestea au primit salarii necuvenite.

Fosta sotie a lui Liviu Dragnea nu a dat declaratii la DNA, iar in proces si-a rezervat dreptul la tacere. Impotriva ei ar fi insa mai multe declaratii date de angajatii DGASPC Teleorman.

11:53 - Liviu Dragnea si-a pierdut concentrarea in timpul pledoariei lungi a procurorului DNA, si-a dat haina jos si, la un moment dat, a reluat cautarile pe telefon si a inceput sa studieze diverse oferte de undite si momeli pe site-uri cu profil pescaresc.

11:51 - In sala de judecata, in timpul pledoariei procurorului DNA, de afara se aud mai multe scandari ale unor persoane stranse in fata Inaltei Curti: "Domnule Dragnea, o sa raspundeti penal!", "Fara penali in functii publice!", "Domnule Dragnea, de ce puneti jandarmii sa ne amendeze?" sau "Libera exprimare!".

Unul dintre avocatii din sala de judecata a inchis usile de la balcon. In sala este foarte cald, deoarece sunt multe persoane, iar aparatul de aer conditionat nu face fata. Soferul lui Liviu Dragnea le-a adus sticle cu apa politicianului si avocatului sau.

10:53 - Procurorul DNA a citat, in acuzare, mai multe declaratii date de martori si de inculpati in fata Inaltei Curti. Acesta a aratat ca mai multi inculpati au recunoscut acuzatiile, inclusiv cele doua secretare PSD.

Una dintre declaratiile cheie este cea data de Anisa Stoica, secretara PSD care a facut mai multe afirmatii privind rolul lui Liviu Dragnea in angajarea sa.

"Declaratiile acesteia se coroboreaza cu declaratiile fostei sale sefe, Floarea Alesu", a precizat DNA. Procurorul a mai dat detalii si despre modul in care in cadrul DGASPC Teleorman s-a constituit un Serviciu, condus de Bombonica Prodana, fosta sotie a lui Liviu Dragnea, si in cadrul caruia au fost angajate cele doua secretare PSD.

Procurorul DNA spune acum concluziile si despre vinovatia celorlalti inculpati din dosar, prezinta probele pe care-si bazeaza acuzatiile si trece in revista cele mai importante declaratii.

10:42 - Sala este arhiplina, inculpati, avocati, gura-casca. O parte din jurnalisti stau in boxa arestatilor, pentru ca nu au mai avut loc. Dragnea, pentru ca nu avea scaun, dupa ce a venit din pauza, si-a luat un scaun din boxa arestatilor. In curte jandarmii isi fac simtita prezenta.

10:18 - Procurorul DNA sustine pledoaria finala. El a aratat ca, la finalul cercetarii judecatoresti, acuzatiile din rechizitoriu se confirma: cele doua secretare PSD au fost angajate fictiv la DGASPC Teleorman.

DNA arata ca angajatii DGASPC Teleorman au incalcat legislatia primara cand le-au angajat si mentinut in functii pe Botorogeanu si Stoica, una dintre conditiile pentru infractiunea de abuz in serviciu.

"Norma de munca era de 8 ore pe zi si 40 de ore pe saptamana. Angajatorul trebuia sa aplice sanctiuni, daca erau incalcate normele, potrivit legislatiei in vigoare", arata DNA. Procurorul citeste pasaje din Legea privind statutul functionarului public. Acesta arata ca a fost incalcata si legislatia secundara in acest caz.

In cazul lui Dragnea, procurorul arata ca acesta este acuzat de instigare la abuz in serviciu, deoarece el ar fi instigat-o pe Floarea Alesu sa le mentina in functie pe cele doua secretare.

"Probatoriul administrat in timpul cercetarii penale si cercetarii judecatoresti arata ca acesta, in calitate de presedinte al CJ Teleorman si PSD Teleorman, a determinat-o pe Anisa Stoica sa fie angajata in cadrul DGASPC Teleorman, in subordinea CJ Teleorman, dar sa-si desfasoare activitatea la PSD Teleorman", a prezentat reprezentatul Ministerului Public cazul Anisei Stoica.

"El stia ca cele doua lucrau la PSD Teleorman", a punctat procurorul. "Dragnea controla DGASPC Teleorman, de unde cele doua isi incasau salariul", a mai aratat DNA. Acesta citeste mai multe pasaje din declaratia data de liderul PSD in instanta.

Liviu Dragnea urmareste cu atentie pledoaria acuzarii.

Procurorul DNA cere respingerea apararilor facute de avocatii liderului PSD, care spuneau ca Dragnea nu avea atributii de coordonare a DGASPC Teleorman.

09:57 - Cele doua secretare, Anisa Stoica si Adriana Botorogeanu, s-au asezat in ultimul rand, langa boxa arestatilor. Din cand in cand mai vorbesc intre ele.

09:52 - Rodica Milos a repetat acordul dat si de Floarea Alesu si a dat detalii, la solicitarea instantei, despre ancheta si angajarea celor doua secretare.

"Am mai fost audiata de doua ori in calitate de martor, iar apoi si de suspect. Cand am fost audiata ca martor, eu nu am avut un avocat al meu. Semnatura de pe declaratie este probabil a avocatului. Deoarece am fost chemata in timp foarte scurt, nu am avut timp sa-mi angajez un avocat. Intr-adevar, nu contest ca am semnat contractele de angajare a celor doua. Eu le-am semnat in conditii de legalitate, fiecare participase la o procedura in vederea angajarii", a explicat Milos. Ulterior, directoarea a revenit si a declarat ca a semnat un singur contract de angajare.

Ea a spus ca, atunci cand a fost chemata a doua oara la DNA, asupra ei s-ar fi facut presiuni. "Procurorul avea in mana o hartie si spunea ca imi poate da NUP (neinceperea urmaririi penale - n.red), dar nu vrea si 'sa ma descurc cu Justitia'. Ca ma trimite in judecata. Ca ma trimite in judecata, ca o sa mor de foame, ca o sa-mi pierd serviciul si asa a fost. Mi-a spus: 'Stiti unde vrem sa ajungem?!' Dar eu nu aveam ce sa spun despre domnul Dragnea, deoarece cu acesta m-am intalnit in doua situatii, numai cu aspect profesional. Pentru mine este un proces injust, am ajuns aici fara nicio vina. Eu mi-am facut treaba la locul de munca", a conchis Milos.

Femeia a explicat ca cele doua secretare nu au ocupat functii de functionar public, ci de personal contractual.

Procurorul DNA cere excluderea acestei afirmatii, privind ce i-ar fi zis anchetatorul, deoarece ea nu a contestat niciodata declaratia si nici nu a facut plangeri impotriva procurorului.

"Arat ca declaratia de suspect a fost inregistrata partial. Din momentul in care s-a facut inregistrarea, procurorul m-a anuntat ca se inregistreaza. Mi s-a spus ca asa este procedura", a reiterat Milos.

09:36 - Instanta din oficiu a aratat ca o sa ceara o scurta suplimentare a declaratiilor a doua dintre inculpate: Floara Alesu, fosta sefa a DGASPC Teleorman, si Rodica Milos, fost director economic la DGASPC Teleorman.

"Sunt de acord sa dau un supliment de declaratie in prezenta cauza. Sunt de acord cu pozitia avocatului ales, in sensul ca nu doresc sa verific continutul celor doua cutii de inregistrari trimise de DNA, ca urmare a solicitarii Inaltei Curti", a declarat Floarea Alesu.

Ea a dat cateva scurte declaratii si cu privire la cele doua secretare PSD.

"Cand eu am ocupat functia de director, Botorogeanu si Stoica erau deja angajate. Erau deja incheiate contractele de munca. Arat ca, pe intreaga perioada in care cele doua au fost angajate, ele au avut calitatea de personal contractual, iar nu cea de functionar public", a explicat Alesu. Ea a spus ca la DGASPC Teleorman exista o Comisie de Disciplina.

09:23 - Inalta Curte a declarat finalizata cercetarea judecatoreasca si ca se poate trece la dezbateri. In acest moment, magistratii pun in discutie incadrarile juridice ale inculpatilor.

"Noi vom amana pronuntarea, aveti timp sa depuneti concluzii scrise", a aratat presedintele completului, judecatorul Stefan Pistol.

09:14 - Procesul a inceput cu o scurta amanare de 10 minute, deoarece avocatul din oficiu al uneia din secretarele PSD intarzie.

Lipsesc patru inculpati, printre care Bombonica Prodana si una din secretarele PSD, angajate la DGASPC Teleorman, Anisa Stoica.

Liviu Dragnea s-a asezat pe randul al doilea din sala de judecata.

Avocatul Floarei Alesu a aratat instantei ca, dupa ce a studiat documentele DNA, privind colaborarea cu SRI in acest dosar, nu a observat ca acestea ar contine date care ar fi fost obtinute in baza unor echipe comune de ancheta. "In acest caz, noi nu am identificat motive pentru a cere excluderea acestor probe", a explicat avocatul.

08:55 - Liviu Dragnea a ajuns cu putin timp inainte de inceperea procesului, impreuna cu avocatul sau.

08:25 - Toni Neacsu, avocatul Bombonicai Prodana, fosta sotie a liderului PSD, a inceput dimineata cu doua postari pe Facebook in care anunta ca "a sosit raspunsul pe protocolul cu SRI. Si vreo 47 de DVD-uri". Despre continutul DVD-urilor, Neacsu spune ca nu sunt neaparat interesante: "cand exista mandate de supraveghere se produce mult material, dar doar o mica parte are legatura cu faptele si teoretic asta e deja la dosar".

 Intr-o alta postare, Neacsu spune care e concluzia sa in acest dosar: "Instantele nu mai pot condamna pentru abuz in serviciu cat timp nu se instituie legislativ un prag valoric".

08:20 - Completul in acest dosar este format din judecatorii: Stefan Pistol (presedinte), Geanina Arghir si Constantin Epure. Cazul este in faza de fond a procesului, iar decizia magistratilor poate fi contestata la Completul de 5 judecatori de la Inalta Curte.

 Dragnea a aruncat chistocul pe jos: Eu muncesc in folosul comunitatii de 20 de ani

Presedintele social-democratilor, Liviu Dragnea, a refuzat ca, in cazul in care va fi condamnat in dosarul angajarilor fictive de la Protectia Copilului Teleorman, sa fie luata in calcul varianta prestarii muncii in folosul comunitatii.

Atitudinea liderului social-democrat fata de munca in folosul comunitatii a fost expusa dupa ce, cu doar cateva ore inainte, a aruncat pe jos chistocul tigarii pe care a iesit sa o fumeze dupa ce procurorul DNA a anuntat ce pedeapsa cere pentru el.

"Sustin cu tarie nevinovatia mea. Nu am savarsit faptele de care sunt acuzat de DNA... Eu sper sa nu se ajunga la condamnare, muncesc in folosul comunitatii de peste 20 de ani de zile", a spus Dragnea in fata magistratilor Inaltei Curti.

Dragnea le-a repetat si jurnalistilor la iesirea de la proces aceeasi poveste: "In ce priveste munca in folosul comunitatii, am fost foarte clar: am spus ca sper ca sa nu se ajunga acolo si ca eu oricum fac munca in folosul comunitatii de 20 de ani".

Cum s-a speriat Dragnea in timpul procesului de o aplicatie a telefonului. A crezut ca e ascultat 
 
 Liviu Dragnea le-a oferit, marti, un moment amuzant jurnalistilor care au transmis de la Inalta Curte declaratiile din ultimul termen al dosarului in care liderul PSD a fost judecat pentru instigare la abuz in serviciu in legatura cu angajarea a doua membre de partid la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman.

Al treilea om in stat a crezut ca e ascultat, dupa ce s-a trezit ca, in timp ce avocatul sau vorbea, telefonul lui a inceput sa scrie singur dupa dictare.

"I-am aratat ceva avocatului meu. A durat cam 10-12 secunde. Eram cu telefonul deschis cand avea pledoaria Marian Nazat (avocatul sau - n.red.) . Raspunsesem la un mesaj si stateam pur si simplu cu telefonul deschis. Si, deodata, imi apar 4 puncte luminoase pe ecran, se face cam 2 treimi alb, pe care scrie 'se asculta'. Dupa care incepe sa apara textul. Scria ceea ce spunea Marian Nazat in timp real", le-a povestit conspirativ Dragnea jurnalistilor.

Acestia l-au linistit ca este pur si simplu o aplicatie a telefonului, comanda vocala a browserului, pe care, probabil, a activat-o din greseala in timp ce naviga pe Internet.

"Tot o caut, sper sa fie o aplicatie la telefon, pentru ca eu sincer m-am speriat. Adica ... totusi...", a spus Dragnea, mai linistit, insa parca neconvins in totalitate.

Cel mai probabil Dragnea a activat comanda vocala a browserului in momentul in care se uita pe Internet dupa undite si momeli, in minutele cand procurorul DNA isi sustinea pledoaria finala la sfarsitul careia a cerut 7 ani si jumatate de inchisoare pentru seful PSD.




Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte...

2 „Ești prost și îngâmfat” / „Ia apă în gură că faci praf! Javra dracului” / Scandal la România TV între Adriana Bahmuțeanu și Dumitru Dragomir

3 Putin: „NATO a decis să intre în război cu Rusia” / Textul integral al declarației președintelui rus. Este România amenințată?

4 Controverse după ce o cercetătoare s-a vindecat de cancer cu virusuri pe care le-a crescut singură în laborator. Mai multe reviste de specialitate au …

5 Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat dire…