Criza din Orientul Mijlociu: 40 de pompieri și ambulanțieri au fost uciși în Liban în ultimele trei zile

Criza din Orientul Mijlociu: 40 de pompieri și ambulanțieri au fost uciși în Liban în ultimele trei zile

Patruzeci de ambulanțieri și pompieri au fost uciși în ultimele trei zile în Liban, a declarat joi Ministrul Sănătății, Firass Abiad.

Atac aerian în Liban FOTO: captura video

Atac aerian în Liban FOTO: captura video

Potrivit ministrului Abiad, 97 de paramedici și pompieri din țară au fost uciși de loviturile israeliene începând cu 8 octombrie anul trecut.

Bilanțul deceselor din întreaga țară de la aceeași dată a crescut la 1.974, dintre care 127 sunt copii și 261 sunt femei, potrivit CNN.

Miercuri noapte, șapte medici care lucrau pentru Autoritatea Islamică pentru Sănătate, afiliată Hezbollah, au fost uciși de un atac israelian asupra centrului Beirutului.

„Știm că există legi internaționale care protejează instituțiile medicale, ambulanțele și lucrătorii din domeniul sănătății”, a declarat ministrul sănătății.

Ordine de evacuare pentru încă 25 de sate din sudul Libanului

Forțele de apărare israeliene (IDF) au emis ordine de evacuare pentru încă 25 de sate din sudul Libanului, semnalând o extindere a incursiunii sale terestre în această țară.

În total, 76 de sate din sudul Libanului au primit ordine de evacuare din partea FDI începând de marți.

Purtătorul de cuvânt al IDF, Avichay Adraee, a enumerat joi numele celor 25 de noi sate, care se află în zone care se extind acum mai adânc în Liban, ajungând până la 45 de kilometri (28 de mile) în interiorul țării.