Criticul Alex Ștefănescu: O să includ în "Istoria literaturii române" - partea a II-a un capitol despre Librăria "Sadoveanu"

Criticul Alex Ștefănescu: O să includ în "Istoria literaturii române" - partea a II-a un capitol despre Librăria "Sadoveanu"

Criticul Alex Ștefănescu a declarat vineri, la inaugurarea noului sediu al Librăriei "Mihail Sadoveanu" din Capitală, că o să includă în partea a doua a cărții sale - "Istoria literaturii române contemporane" - un capitol despre librăria bucureșteană care a găzduit, de-a lungul timpului, în vechiul său sediu, lansări ale unor mari scriitori precum Marin Preda sau Ana Blandiana.

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

La inaugurarea noului sediu al librăriei, aflat pe Strada Academiei, la intersecția cu Edgar Quinet, au mai participat criticul Daniel Cristea-Enache, Georgeta Munteanu — ani la rând responsabilul cu evenimentele organizate la Librăria "Mihail Sadoveanu", și Marieta Seba — directoarea Companiei de Librării București.

Librăria "Mihail Sadoveanu" a rămas fără sediul istoric luna trecută, din cauza restituirii acestui spațiu proprietarilor. Pentru a nu întrerupe istoria de peste 65 de ani a acesteia, Compania de Librării București a decis ca Librăria 88, de pe strada Edgar Quinet, să preia numele "Mihail Sadoveanu".

"Să sperăm că vom scrie și aici istorie de zeci de ani", a spus Marieta Seba.

La rândul său, Georgeta Munteanu a arătat că scriitorii au fost alături de ea, în momentele în care librăria "Sadoveanu" a închis sediul de pe Bulevardul Magheru.

Ea a adăugat că, în nou amenajatul subsol al librăriei, pe lângă fotografiile portret ale scriitorilor români deja expuse, vor fi prezentate și portrete ale editorilor români de carte.

Alex Ștefănescu a spus că Librăria "Sadoveanu" este "una dintre cele mai importante instituții de cultură ale Bucureștiului" și a numit-o pe Georgeta Munteanu "zâna bună a scriitorilor".

"În partea a doua a 'Istoriei literaturii române contemporane' o să includ un capitol despre Librăria 'Sadoveanu'", a promis criticul literar.

La rândul său, criticul Daniel Cristea — Enache a vorbit despre importanța promovării culturii în rândul noii generații. "Miza noastră este captarea interesului celor foarte tineri", a spus el.

Librăria "Mihail Sadoveanu" face parte din Compania de Librării București — cea mai importantă rețea de librării fondată înainte de 1989, care a supraviețuit cu succes după Revoluție. În prezent, compania cuprinde 44 de librării, răspândite unitar în toate cele 6 sectoare ale Capitalei.

AGERPRES


populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

4 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

5 Ciudată poveste...