Criţ: O evaluare finală arată pierderi în jurul a 16,6 milioane de lei pentru cele 5 zile de grevă

Criţ: O evaluare finală arată pierderi în jurul a 16,6 milioane de lei pentru cele 5 zile de grevă

O evaluare finală arată că pierderile totale ale Societăţii de Transporturi Bucureşti în urma celor cinci zile de grevă din ianuarie sunt în jur de 16,6 milioane de lei şi va fi solicitată în instanţă recuperarea acestor sume, a declarat, marţi, directorul general al STB, Adrian Criţ.

Prezent la Zilele Feroviare - Summit-ul de Investiţii Club Feroviar, după debutul evenimentului şeful STB a fost întrebat câţi angajaţi se află în procedură de cercetare disciplinară după protestul de la sfârşitul lunii ianuarie, care a paralizat transportul în comun.

"Pe partea de cercetare disciplinară comisiile îşi fac treaba în conformitate cu legislaţia şi cu regulamentul intern. E vorba de câteva mii de angajaţi, vă daţi seama de volumul de muncă, şi procesele verbale încă nu au venit la directorul general. O evaluare (a pierderilor în urma grevei - n. r.), care nu e practic validată de un audit extern, este undeva în jurul a 16,6 milioane de lei pentru cele 5 zile de grevă", a spus Criţ.

Întrebat dacă această pierdere va fi suportată de sindicat, el a răspuns: "O să solicităm, acest lucru, bineînţeles".

În altă ordine de idei, Adrian Criţ a precizat că au început să se facă angajări la STB, fiind aduse câteva zeci de persoane.

"Am început să angajăm. În primul rând, am angajat vatmani, am angajat şoferi de troleibuz, acolo unde avem deficit de personal. E vorba de câteva zeci de persoane", a precizat acesta.

Angajaţii STB au declanşat o grevă în data de 20 ianuarie, iar timp de cinci zile şoferii de pe autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele din Capitală nu au circulat.

La o săptămână după încheierea protestului, primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a estimat că greva de la Societatea de Transport Bucureşti a generat pierderi de 13 - 14 milioane de lei, în timp ce şeful companiei de transport, Adrian Criţ, a precizat, pentru AGERPRES, că, după cinci zile de protest ilegal care a paralizat oraşul, angajaţii au înţeles că nu pot ignora legea şi obligaţiile pe care le au faţă de bucureşteni. AGERPRES/(A - autor: Oana Tilică, editor: Nicoleta Gherasi, editor online: Irina Giurgiu)


populare
astăzi

1 Informații care dau fiori...

2 ALERTĂ România, condamnată să-i plătească 85 de milioane de euro plus dobânzi fostului proprietar rus al rafinăriei RAFO Onești

3 VIDEO Priviți ce „drăcovenie” au scos americanii din „cutia cu maimuțe”

4 Dau și ceilalți? / O mare navă rusă s-a scufundat în Mediterană după o explozie la sala motoarelor / „Ursa Major” era „strategică” pentru Rusia

5 Băiatul lui Ștefan Bănică Jr. povestește cum a fost bătut și umilit: „Mi-a dat pumni în burtă, apoi se lua de mine: de ce plângi, ești fetiță?”