Cristian Cioacă va publica o carte biografică scrisă în închisoare, cu dezvăluiri din cazul Elodia. „Un fel de jurnal”

Cristian Cioacă va publica o carte biografică scrisă în închisoare, cu dezvăluiri din cazul Elodia. „Un fel de jurnal”

Cristian Cioacă, soțul avocatei Elodia Ghinescu, pentru uciderea căreia a executat zece ani de închisoare, se pregătește să publice o carte biografică scrisă în pușcărie, în care sunt așteptate dezvăluiri legate de cazul misterioasei crime, a cărei victimă nu a fost găsită niciodată.

Cristian Ciocă a fost condamnat pentru uciderea Elodiei Ghinescu FOTO colaj Adevărul

Cristian Ciocă a fost condamnat pentru uciderea Elodiei Ghinescu FOTO colaj Adevărul

Dezvăluirea a fost făcută, pentru Fanatik.ro , de Florica Cioacă, mama polițistului condamnat.

„Băiatul meu vrea să publice o carte pe care a scris-o în închisoare, e despre ce a trăit el în tot această perioadă. E ca un fel de jurnal, în prezent își caută o editură care să i-o publice, eu cred că lumea ar fi interesată să afle punctul de vedere al lui Cristian Cioacă”, a mărturisit femeia, potrivit sursei citată.

Florica Cioacă a precizat că volumul a fost finalizat și că, cel mai devreme, publicul ar putea afla dezvăluirile lui Cristian Cioacă în prima parte a anului 2025.

Cioacă a fost eliberat după zece ani de pușcărie

Cristian Cioacă a stat în închisoare zece ani din pedeapsa de 16 ani și 8 luni pe care a primit-o pentru săvârșirea infracţiunilor de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte, profanarea de cadavre sau morminte şi acces ilegal la un sistem informatic. Deși executarea pedepsei urma să expire abia la data de 2 august 2028, fostul polițist a fost eliberat pentru că a ispășit trei pătrimi din pedeapsă.

El părăsit Penitenciarul Mioveni (Argeș) în august 2023.

„Nu trebuia instanţa să-i dea drumul deoarece a săvârşit o faptă deosebit de gravă, mai ales arzând şi cadavrul. Este strigător la cer! Nu se poate aşa ceva, el trebuia să îşi ispăşească pedeapsa. Mai ales că are să ne dea două miliarde şi jumătate daune. Şi mie, şi fiului meu şi băiatului, lui Patrick (n.r: fiul Elodiei și al fostului polițist)", spunea, atunci, pentru Observator, Emilia Ghinescu, mama Elodiei.

Crima pentru care a fost condamnat s-ar fi produs în noaptea de 29 spre 30 august 2007, însă cadavrul Elodiei nu a fost găsit nici acum. Pentru că s-a scurs timpul legal, Elodia a fost oficial declarată decedată și, astfel, fostul polițist a putut fi condamnat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE Referendumul pentru integrarea europeană și modificarea Constituției Republicii Moldova a trecut! / Maia Sandu conduce cu 42% în primul tur al prez…

2 Ce poveste ascundea sicriul de zinc descoperit în București în primăvară

3 Un nou fenomen / „Damele de control” care testează loialitatea bărbaților. Femeile sunt plătite de cliente care vor să vadă dacă partenerii le înșală

4 Surpriză de proporții! / Un expert în rachete nord-coreean a ajutat armata Rusiei să-şi sincronizeze atacurile

5 „Probabil aţi văzut deja ce s-a întâmplat în România” / Mesajele subversive ale pionilor Moscovei care caută sabotori în Europa