Cristian Bușoi, președintele Intergrupului pentru lupta împotriva cancerului din PE: Toți pacienții trebuie să aibă șanse egale în fața bolii, fie că trăiesc la București, la Bruxelles sau la Paris

Cristian Bușoi, președintele Intergrupului pentru lupta împotriva cancerului din PE: Toți pacienții trebuie să aibă șanse egale în fața bolii, fie că trăiesc la București, la Bruxelles sau la Paris

Eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Intergrupului pentru lupta împotriva cancerului din Parlamentul European, a participat marți la lansarea „Cărții Albe: Abordarea complicațiilor și comorbidităților legate de cancer”, sponsorizată de European Cancer Patient Coalition.

Cu acest prilej, politicianul a transmis că „trebuie să investim mai mult în prevenție și într-un stil de viață echilibrat, să ținem aproape de specialiștii în care avem încredere și să nu cedăm în fața bolii” și, mai cu seamă, să nu „abandonăm sub nicio formă lupta”, ținând cont de și în ciuda suferințelor pe care le-au avut de îndurat bolnavii de cancer „în această perioadă extrem de dificilă, care a pus la grea încercare sistemele de sănătate de pe tot mapamondul”.

„Cancerul este o maladie aparte, cu boli asociate, care are nevoie de terapii scumpe atunci când este descoperit târziu. Pacienții bolnavi de cancer, familiile lor și medicii care îi tratează au nevoie de sprijin și de decizii curajoase ale celor care conduc guvernele și sistemele de sănătate. Împreună suntem puternici. Am demonstrat-o acum în timpul pandemiei și o vom demonstra cu siguranță și pentru a lupta mai bine cu toate tipurile de cancer”, a afirmat Cristian Bușoi.

Acesta a amintit că 40% dintre tipuri de cancer pot fi prevenite.

„Tehnologia a avansat în toată Europa, screening-ul se face mai rapid, diagnosticele pot fi puse cu mai multă precizie, iar pacienții indiferent de limba pe care o vorbesc trebuie să simtă asta”, a precizat eurodeputatul, subliniind că pentru acest lucru „avem nevoie de acțiune acum”.

În acest sens, el a amintit că există oportunități de finanțare fără precedent prin Programul independent de Sănătate al UE și Programul Orizont Europa, cel mai bine finanțat Program de Cercetare din lume.

„Toți pacienții trebuie să aibă șanse egale în fața bolii, fie că trăiesc la București, la Bruxelles sau la Paris”, a mai punctat Cristian Bușoi.

Sursa: caleaeuropeana.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…