Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie din PE: Germania preia președinția Consiliului UE într-un moment critic pentru Europa, în care trebuie luate decizii importante cu privire la bugetul multianual și la instrumentele financiare de atenuare a crizei COVID-19

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie din PE: Germania preia președinția Consiliului UE într-un moment critic pentru Europa, în care trebuie luate decizii importante cu privire la bugetul multianual și la instrumentele financiare de atenuare a crizei COVID-19

Germania preia președinția Uniunii într-un moment critic pentru Europa, în care trebuie luate decizii importante cu privire la următorul cadru financiar, la finalizarea negocierilor privind programele CFM și la noile instrumente financiare pentru atentuarea crizei COVID-19, a transmis europarlamentarul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) din Parlamentul European, potrivit unui mesaj publicat pe pagina de Facebook.

Mesajul său vine în contextul în care ministrul german al Economiei, Peter Altmaier, a prezentat astăzi în cadrul Comisiei ITRE prioritățile președinției germane a Consiliului Uniunii Europene pentru următoarele șase luni.

”În timpul discuțiilor, am subliniat importanța unei colaborări strânse cu Comisia ITRE în special în domeniile cheie de care suntem responsabili: industrie, IMM-uri, energie, digitalizare și spațiu, vitale pentru viitorul UE”, a transmis Cristian Bușoi.

Acesta și-a arătat dorința de a relua ”negocierile cât mai curând, pentru ca la 1 ianuarie Programele esențiale pentru sprijinirea cetățenilor și companiilor să fie funcționale și să asigure o tranziție echilibrată către obiectivele pentru o economie circulară, obiective pe care ni le-am asumat la nivel european”.

Germania a preluat la 1 iulie președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene de la Croația. Astfel, președinția germană deschide calea unui nou trio, întregit de Portugalia (1 ianuarie – 30 iunie 2021) și Slovenia ( 1 iulie – 31 decembrie 2021), fiind de altfel, primul trio din istoria UE, creat în 2007, perioadă în care se întrevedeau colții marii crize economice internaționale.

Cancelarul german Angela Merkel se va axa în cele șase luni de mandat, preluat într-un moment istoric pentru Uniunea Europeană, pe drepturile fundamentale, coeziune, protecția climei, digitalizarea și responsabilitatea Uniunii Europene la nivel mondial.

Logo-ul președinției germane a Consiliului Uniunii Europene, reprezentat printr-o bandă Möbius, figură geometrică cu lungime infitită, pe care dacă o parcurgi pornind dintr-un punct, ajungi aproape imperceptibil din interior în exterior, pentru ca mai apoi să revii din punctul în care ai plecat, traversând astfel toate laturile, este în armonie cu motto-ul ”Împreună pentru relansarea Europei”, reprezentând un mesaj că președinția germană va lucra în interesul tuturor statelor membre UE.

Sursa: caleaeuropeana.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Bărbat din Cluj, păcălit prin „metoda șmen”. A rămas fără 2.000 de euro după ce un necunoscut l-a abordat pe stradă, în plină zi

5 „Ați vrut agitație? / Iat-o!” Cum au complotat ofițeri FSB ca să semene discordie în Statele Unite