Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru cercetare din PE: Israelul reprezintă un exemplu de succes pentru campania de imunizare împotriva COVID-19, de la care avem multe de învățat și în Europa
Israelul reprezintă un exemplu de succes pentru campania de imunizare împotriva noului coronavirus, de la care avem multe de învățat și în Europa, a transmis eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE) președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) din Parlamentul European în cadrul unei dezbateri cu autoritățile din Israel pe tema vaccinării împotriva COVID-19.
Europarlamentarul român a fost invitat de președintele Delegației UE-Israel, secretarul general al PPE, Tono Lopez, să participe la acest eveniment organizat prin videoconferință.
”Am amintit că deși Uniunea Europeană a investit în cercetarea pentru descoperirea tratamentelor și vaccinurilor anti-SARS-COV-2 sume fără precedent și a decis achiziționarea centralizată a vaccinurilor, pentru ca nicio țară a UE să nu rămână în urmă, campania europeană de vaccinare este încă departe de așteptări”, a precizat Cristian Bușoi.
Acesta a completat că ”Israelul reprezintă, fără îndoială, un exemplu de succes pentru campania de imunizare împotriva noului coronavirus, de la care avem multe de învățat și în Europa: de la deciziile privind restricțiile pentru limitarea răspândirii virusului și modul de achiziție a vaccinurilor, organizarea softurilor de programare și centrelor de vaccinare, până la strategia de informare și câștigarea încrederii populației în această campanie pentru oprirea pandemiei”, a conchis eurodeputatul român.
Israelul este țara care a vaccinat până în prezent el mai mare procent din populație, și anume aproape 42%, potrivit Pro TV .
Potrivit unui raport al organizației Maccabi Healthcare, s-a constatat o scădere semnificativă a spitalizărilor la 18 zile după ce oamenii au primit prima doză de vaccin.
Până în ziua 23, adică la 2 zile după administrarea rapelului, s-a înregistrat o scădere cu 60% a spitalizărilor în rândul persoanelor vaccinate, cu vârsta de peste 60 de ani, arată datele studiului realizat de Maccabi, după monitorizarea a 50.777 de persoane.
Sursa: caleaeuropeana.ro