Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din PE, pledează pentru investiții în inovare: Tehnologia de ultimă generație este cea care ne va ajuta să avem mai multă grijă de mediu și să fim mai sănătoși

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din PE, pledează pentru investiții în inovare: Tehnologia de ultimă generație este cea care ne va ajuta să avem mai multă grijă de mediu și să fim mai sănătoși

Sănătatea mediului în care trăim nu poate fi separată de sănătatea tuturor oamenilor, a transmis eurodeputatul Cristian Bușoi (PNL, PPE), președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie (ITRE) din Parlamentul European.

Europarlamentarul român, responsabil al Legislativului european pentru programul EU4Health, a participat miercuri la evenimentul ”Schimbările climatice, relația om-natură și sănătatea publică”, organizat de Administrația Prezidențială, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății.

”Avem nevoie de sănătate în toate politicile publice din România și Uniunea Europeană. Iar cel mai bun exemplu de bune practici este legătura dintre Sănătate și Acordul Verde European (Green Deal), al cărui obiectivul principal este combaterea schimbărilor climatice și dezvoltarea economiei sustenabile, verzi”, a menționat Cristian Bușoi la evenimentul desfășurat în prezența președintelui României, Klaus Iohannis și a directorului regional al OMS Europa, Hans Kluge.

Președintele Comisiei ITRE din Parlamentul European a semnalat că ”poluarea, inundațiile, canicula și seceta ne influențează major și determină afecțiuni respiratorii și cardiovasculare, malnutriție și boli care afectează sănătate mintală”.

”Stă în puterea noastră și a ambițiilor noastră să determinăm schimbarea. Până în 2030 ar trebui să producem cu 55% mai puține gaze cu efect de seră și să folosim cu 50% mai puține pesticide în agricultură. Simultan, trebuie să creștem la 25% producția eco și să împădurim mai mult. Nu în ultimul rând, avem nevoie de investiții în inovare, în toate domeniile. Tehnologia de ultimă generație este, fără îndoială, cea care ne va ajuta să avem mai multă grijă de mediu și să fim mai sănătoși”, a conchis Cristian Bușoi.

În cadrul evenimentului mai sus amintit, președintele Klaus Iohannis a subliniat că România a dovedit că are capacitatea instituţională de a acţiona rapid , oportun şi eficient pentru limitarea răspândirii pandemiei de COVID-19.

La rândul său, directorul regional al OMS Europa, Hans Kluge, a punctat că România este un exemplu pozitiv în regiune, luând măsuri cuprinzătoare şi oportune la timp, astfel încât să se poată gestiona această stare de urgenţă fără precedent .

La inițiativa Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), începând din anul 1950, la 7 aprilie se sărbătorește Ziua Mondială a Sănătății.

În acest an, OMS lansează o campanie de construire a unei lumi mai corecte și mai sănătoase sub deviza “Pentru o lume mai dreaptă și mai sănătoasă” cu scopul de a conștientiza publicul asupra acestui deziderat.

Sursa: caleaeuropeana.ro


populare
astăzi

1 Greu de crezut așa ceva, dar...

2 Culisele picante din spatele așa-zisei crize dintre partidele „condamnate” să împartă un ciolan mai auster

3 VIDEO Singura întrebare care l-a făcut pe Putin să tușească...

4 DOCUMENT Pensiile rămân înghețate o perioadă, salariile bugetarilor la fel, dar pentru întreg anul viitor / Toate modificările importante

5 Amușinarea lui Orban pe la București arată că pe măsură ce se blochează colaborarea energetică cu Ucraina, cu atât devine mai importantă cea cu Români…