Crăciun (BCR Pensii): Statul român nu este capabil, prin alocarea de resurse, să păstreze marile competențe în țară
Statul român nu este capabil, prin alocarea de resurse pe care le face, să păstreze marile competențe în țară pentru a face cu succes provocărilor pe care le avem, a declarat joi Radu Crăciun, președinte directorat BCR Pensii, într-o conferință organizată de Asociația Trezorierilor din România și Team Innovation Media.
"Nu aș avea o problemă dacă statul ar fi un administrator corect al resurselor publice. În momentul în care văd că medici din România emigrează în masă, deja am un mare semn de întrebare vizavi de calitatea alocării de către stat a resurselor în direcția remunerării forței de muncă foarte calificate. Medicii se încadrează în această categorie. Calitatea remunerării celor care lucrează în educație este foarte proastă. România este, din păcate, din alt film pentru că statul român nu este capabil prin alocarea de resurse pe care le face să păstreze marile competențe în țară pentru a face cu succes provocărilor pe care le avem", a mai arătat președintele directoratului BCR Pensii.
Potrivit acestuia, statul este cel care împiedică polarizarea salarială prin salariile mari pe care le plătește funcționarilor publici.
"România pare să fie din alt film. Povestea pare să fie altfel datorită distorsiunilor introduse în piață de stat, de politica salarială din sectorul public. Creșterile salariale au provenit, în primul rând, din sectorul public. Polarizarea asta de care vorbim în statele dezvoltate, statul în România reușește să o limiteze", a spus Crăciun.
El susține că a fost o decizie bună creșterea salariului minim.
"Nu am nicio problemă cu creșterea salariului minim pe economie. Dimpotrivă, cred că a fost o decizie bună pentru că de mult era folosit ca un paravan pentru piața gri sau neagră a pieței muncii, însă am o problemă cu creșterea în masă a salariilor în sectorul public, fără niște criterii foarte clare de performanță", apreciază Crăciun.
AGERPRES