Corvinul, uimitoare în Europa League. Șanse bune de calificare împotriva vicecampioanei Croației

Corvinul, uimitoare în Europa League. Șanse bune de calificare împotriva vicecampioanei Croației

La 42 de ani de la ultima participare în cupele europene, Corvinul continuă să impresioneze. După 4-0 și 0-2 cu vicecampioana Ungariei, Paks, hunedorenii au jucat în turul II preliminar din Europa League cu Rijeka, echipă din Croația care a încheiat campionatul intern, în sezonul trecut, pe poziția secundă.

Corvinul Hunedoara, meci bun în Europa Lealue, cu Rijeka

Corvinul s-a bătut de la egal la egal cu Rijeka, vicecampioana Croației. Foto Emil Sebastian Popescu

Rijeka, aflată la primul meci oficial în această stagiune, a fost pusă la respect la Sibiu, în fața a 7.500 de spectatori, de divizionara noastră secundă, nereușind niciun șut pe poartă în prima jumătate a meciului. Corvinul a fost mai curajoasă, însă a reușit un singur șut pe spațiul porții adverse, nefructificat. După pauză, rolurile s-au inversat, croații au fost mai periculoși, dar tot fără rezultat pe tabelă.

Românii erau să strice tot ce au construit până acum în minutul 71, când Roger a preluat greșit, cu spatele la joc, a fost deposedat și balonul a ajuns la Ivanovic. Atacantul oaspeților a trimis însă pe lângă poarta lui Lefter, de la 14 metri.

Returul meciului din Europa League are loc joia viitoare

S-a încheiat 0-0, rezultat excelent având în vedere atât valoarea celor două formații, cât și faptul că una evoluează în Liga 2 a României, în timp ce a doua se bate la titlu în Croația. La acest scor, șansele Corvinului de a merge mai departe rămân intacte, mai ales că în runda precedentă hunedorenii i-au surprins pe cei de la Paks și și-au asigurat calificarea chiar pe terenul acestora .

Returul are loc joia viitoare, pe 1 august, de la ora 21.00. Dacă trece de Rijeka în turul 2 preliminar din Europa League, Corvinul va juca cu învingătoarea duelului Sheriff Tiraspol - Elfsborg în turul trei. Dacă va fi eliminată în fața croaților, Corvinul va juca fie cu Milsami Orhei, fie cu Astana în turul III din Conference League.

Corvinul Hunedoara - HNK Rijeka 0-0

Sibiu, Stadionul Municipal: 7.474 spectatori

Corvinul: 12. Ştefan Lefter - 13. Flavius Iacob (7. Marius Lupu 54), 6. Viorel Ştefan Lică, 30. Antonio Manolache, 98. Mihai Velisar - 31. Desley Ubbink (8. Antonio Bradu 89), 97. Denis Hrezdac, 10. Alexandru Neacşa (căpitan) - 11. Roger, 9. Sergiu Buş, 19. Nicolae Pîrvulescu. Antrenor: Florin Maxim.

HNK Rijeka: 13. Martin Zlomislic - 30. Bruno Bogojevic, 5. Niko Galesic (căpitan), 6. Stjepan Radeljic (45. Ante Majstorovic 59), 32. Marijan Cabraja (28. Ivan Smolcic 78) - 25. Veldin Hodza, 18. Lindon Selahi (11. Franjo Ivanovic 59), 8. Dejan Petrovic - 87. Marco Pasalic (27. Simun Butic 86), 9. Jorge Obregon (10. Toni Fruk 59), 4. Niko Jankovic. Antrenor: Zeljko Sopic.

Arbitru: Philip Farrugia; arbitri asistenţi: Alan Camilleri, Luke Portelli; al patrulea oficial: Alex Johnson (toţi din Malta)

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Bărbat din Cluj, păcălit prin „metoda șmen”. A rămas fără 2.000 de euro după ce un necunoscut l-a abordat pe stradă, în plină zi

5 „Ați vrut agitație? / Iat-o!” Cum au complotat ofițeri FSB ca să semene discordie în Statele Unite