Corvinul și FCSB, primele puncte în clasamentul coeficienților. Cât valorează victoriile cu Virtus și Paks

Corvinul și FCSB, primele puncte în clasamentul coeficienților. Cât valorează victoriile cu Virtus și Paks

Corvinul și FCSB au învins în prima manșă a turului I preliminar al cupelor europene în cursul acestei săptămâni. Dacă roș-albaștrii au avut o misiune ușoară cu Virtus (7-1 în deplasare), în Liga Campionilor, hunedorenii au realizat surpriza în Europa League, trecând de Paks (4-0), vicecampioana Ungariei, chiar pe terenul ungurilor.

FCSB, înaintea meciului cu Virtus, din San Marino, în Liga Campionilor

FCSB a trecut de Virtus în prima manșă din turul I preliminar din Liga Campionilor. Foto Facebook

Cele două formații au câștigat câte un punct (atât valorează victoria în preliminarii), care se împarte la numărul de participante ale țării noastre în actuala ediție, 4. Astfel, cele două echipe au contribuit până acum cu 0,5 la coeficientul României.

În acest sezon al cupelor europene, România a început cu patru echipe, grație locului 26 ocupat în clasament la finalul stagiunii trecute (se cumulează punctele obținute în ultimele 5 sezoane): FCSB (turul I preliminar din Champions League), Corvinul (turul I din Europa League), CFR Cluj (turul II Conference League) și Universitatea Craiova (turul II Conference League).

România e pe locul 28 în clasamentul coeficienților UEFA

Dacă nu se întâmplă nimic special în meciurile retur, FCSB și Corvinul vor rotunji la 1 punct zestrea României în clasamentul coeficienților, după primul tur preliminar. Însă pentru stabilirea numărului de echipe care ne vor reprezenta în cupele europene în sezonul următor, cele 4 formații care trebuie să mai aducă în jur de 5 puncte pentru a anula pierderea celor aferente stagiunii 2019-2020, care vor fi șterse. În acest moment, România e pe poziția 28, la egalitate cu Suedia, dar în spatele Bulgariei, Azerbaidjanului, Ciprului sau Ungariei. Cel mai probabil vom depăși Rusia, care nu are echipe în Europa din cauza războiului.

În primele 5 coloane sunt punctele din ultimele 5 ediții în cupele europene, iar pe ultima, totalul

În primele 5 coloane sunt punctele din ultimele 5 ediții în cupele europene, iar pe ultima, totalul

Iar pentru a urca pe poziția 25, reprezentantele României au nevoie de un parcurs și mai bun. În acest caz, echipa campioană ar intra în turul 2 al Champions League, față de primul tur, așa cum se întâmplă în prezent. Pentru a câștiga încă un loc în Europa, misiunea este aproape imposibilă: ar trebui să ajungem pe locul 15, care asigură două locuri în tururile preliminare Champions League, unul în Europa League (câștigătoarea Cupei) și două în Conference League.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Mircea Geoană, desființat într-un editorial de un cunoscut jurnalist

2 Dispariția misterioasă a unui bancher a provocat o undă de șoc. Apoi a venit o factură de 11 milioane de dolari

3 Soția lui Gigi Mulțescu / „După al doilea vaccin, boala lui s-a accelerat“

4 Sprijinite de tancuri și acoperite de avioane de luptă cu bombe cu planare, trupele ucrainene au străpuns linia defensivă din Kursk într-un nou punct …

5 Motivul bizar pentru care o femeie din Hawaii vrea să se mute în România. Ce sfaturi îi dau străinii stabiliți în țară și românii