Corvinul Hunedoara, surpriza în fotbalul românesc. Echipa de liga a doua cu șanse la grupele Europa League VIDEO

Corvinul Hunedoara, surpriza în fotbalul românesc. Echipa de liga a doua cu șanse la grupele Europa League VIDEO

Corvinul Hunedoara păstrează șanse de calificare în turul al treilea preliminar al Europa League după remiza înregistrată la Sibiu, cu echipa croată HNK Rijeka. Echipa din liga a doua continuă astfel parcursul uimitor în competițiile europene.

Corvinul Hunedoara - Rijeka. Foto Daniel Guță. ADEVĂRUL

Corvinul Hunedoara - Rijeka. Foto Daniel Guță. ADEVĂRUL

Peste 7.500 de oameni au asistat, joi seara, în Stadionul municipal din Sibiu (video), la meciul disputat între Corvinul Hunedoara și echipa croată HNK Rijeka, în prima manşă a turului al doilea preliminar al Europa League.

Înainte de începerea partidei, echipa din Croația era privită ca favorită, însă meciul a fost echilibrat și lipsit de spectaculozitate. Câteva ocazii de gol au fost împărțite de ambele echipe.

Corvinul Hunedoara a avut de partea ei publicul, mii de suporteri venind la meci din Hunedoara, municipiu aflat la circa o oră și jumătate de mers, cu mașina, de Sibiu (130 de kilometri, pe autostradă). Câteva zeci de suporteri corați au fost și ei prezenți la meci.

„A fost un meci echilibrat, între două echipe bune, care au jucat fotbal. Păstrăm șansele pentru calificare. Nu avem nimic de pierdut și trebuie să ne jucăm șansa, să facem ce stabilim la antrenament”, a spus antrenorul gazdelor, Florin Maxim, la finalul meciului.

A doua manșă a întâlnirii dintre Corvinul Hunedoara şi HNK Rijeka este programată pe 1 august, în Croaţia. Unii dintre suporterii hunedoreni își vor însoți echipa ;I în orașul portuar croat, aflat la 950 de kilometri de Hunedoara, locul unde a fost construit în anii ‘30, primul submarin militar al României - NMS Delfinul.

Învingătoarea dintre Corvinul Hunedoara - Rijeka se va califica în turul al treilea preliminar din Europa League, unde va înfrunta câștigătoarea dintre Sheriff Tiraspol - Elfsborg. Dacă va fi eliminată de HNK Rijeka din Europa League, Corvinul va juca în turul al treilea preliminar din Conference League cu învingătoarea dintre FC Milsami Orhei (Moldova) şi FC Astana (Kazahstan). Câştigătoarea Cupei României ar fi gazdă în primul meci.

Paradoxul Corvinul, performanțe în fotbalul sărac al Hunedoarei

Înființată în 1921, Corvinul Hunedoara a obținut cea mai importantă performanță din istoria ei în acest an, când a câștigat Cupa României la fotbal și s-a calificat în preliminariile Europa League, chiar dacă activează în prezent în Liga a doua de fotbal a României.

Corvinul Hunedoara dispută meciurile din campionat pe Stadionul municipal „Michael Klein” din Hunedoara, inaugurat în 1960, însă aflat într-o stare avansată de degradare, la fel ca și alte terenuri de fotbal din incinta bazei sportive.

Stadionul Michael Klein (video) va fi demolat pentru a face loc construcției unei arene moderne.

Arena din Hunedoara este folosită atât la meciuri, dar și la antrenamentele echipei Corvinul Hunedoara, în timp ce un alt teren de fotbal din baza sportivă este folosit pentru antrenamentele și jocurile grupelor de juniori ale clubului.

În Hunedoara nu mai sunt alte terenuri de fotbal care să se prezinte în condiții bune pentru practicarea sportului de performanță.

Corvinul Hunedoara a reușit în aceste condiții să obțină performanțe europene, în timp ce restul cluburilor de fotbal din județul Hunedoara au rămas în anonimat. Recent, oficialii CSM Deva au anunțat retragerea echipei de fotbal din Liga a treia și desființarea altor secții, iar în ultimii ani au ajuns în pragul desființării și echipele din Brad și Hațeg, acum în Liga a patra.

La fel ca în cazul Corvinul Hunedoara, primăriile au fost finanțatorii principali ai cluburilor sportive din județul Hunedoara, investitorii privați nefiind interesați să se mai implice în sponsorizarea lor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Să vă fie rușine! Mori de foame sau ce?” / O rusoaică de lângă Belgorod a surprins forțele armate ruse în timp ce îi jefuiau casa

2 „Doamne-ajută să nu-mi iau nicio țeapă!” / Experiența spirituală trăită de Mircea Bravo la Eforie Nord

3 Asta e Rusia, oameni buni... Un fost prizonier de război ucrainean descrie torturile la care a fost supus timp de aproape doi ani în închisorile din c…

4 Bărbat din Cluj, păcălit prin „metoda șmen”. A rămas fără 2.000 de euro după ce un necunoscut l-a abordat pe stradă, în plină zi

5 „Ați vrut agitație? / Iat-o!” Cum au complotat ofițeri FSB ca să semene discordie în Statele Unite