Corupția e BOALĂ? Ăsta a luat MITĂ contravaloarea PENSIEI pe o LUNĂ!

Corupția e BOALĂ? Ăsta a luat MITĂ contravaloarea PENSIEI pe o LUNĂ!

Corupția a ajuns o boală? Cazul judecătorului de la Constanța găbjit luni de procurorii DNA începe să dea de gândit. Practic, el este acuzat că a luat mită contravaloarea pensiei pe o lună! Luni, în timp ce în CSM se discuta cererea de pensionare a vicepreședintelui Curții de Apel Constanța, judecătorul Stanciu Nicolae, DNA l-a pus sub acuzare pentru mită!

Pensia va fi 80% din ultimul salariu, ceea ce va însemna peste 2500 de EURO lunar(adică binișor peste 10.000 lei) deși tot luni, DNA anunță că „procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul STANCIU NICOLAE, judecător, la data faptelor președintele Curții de Apel Constanța, în prezent vicepreședintele aceleiași instanțe de judecată, pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită.”

Din ordonanța de punere în mișcare a acțiunii penale întocmită de procurori a rezultat că există date și indicii temeinice potrivit cărora:

În perioada noiembrie-decembrie 2012, între Stanciu Nicolae, președintele Curții de Apel Constanța, în acea perioadă, și un om de afaceri a intervenit o înțelegere în baza căreia magistratul a primit foloase materiale pentru ca, în schimb, să îl ajute pe omul de afaceri să obțină soluții favorabile în cadrul litigiilor înregistrate sau care urmau să fie înregistrate pe rolul Curții de Apel Constanța.

Foloasele materiale primite de magistrat au constat în obiecte de mobilier în valoare totală de 14.815 lei, folosite la amenajarea ultimului etaj (etajul 2) al vilei aparținând magistratului. Aceste obiecte de mobilier au fost livrate la locuința lui inculpatului Stanciu Nicolae la data de 21 decembrie 2012.

Protecția juridică oferită de magistrat a constat în ajutorul pe care acesta, ca președinte al Curții de Apel Constanța, urma să îl dea în pronunțarea unor soluții favorabile societății deținute de omul de afaceri, în dosarele care urmau să se înregistreze pe rolul acelei instanțe, în legătură cu licitațiile la care a participat societatea. Această protecție s-a și concretizat în pronunțarea, de către Stanciu Nicolae (împreună cu alți doi membri ai completului) a unei decizii prin care au fost respinse plângerile formulate de concurenții societății deținute de omul de afaceri în cadrul unei proceduri de achiziții publice.

Ca urmare a respingerii, prin această hotărâre, a plângerilor formulate de concurenți, societatea omului de afaceri a câștigat licitația cu valoarea ofertată de 21.023.335 lei, în detrimentul unei alte societății declarate câștigătoare anterior, de autoritatea contractantă, care ofertase contractul la valoare ofertată mai mică.

Potrivit procedurii reglementate de OUG nr. 34/2006, împotriva desemnării câștigătorului licitației de către autoritatea contractantă, ceilalți participanți pot face contestație la Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), decizia CNSC putând fi atacată la curtea de apel competentă. Decizia curții de apel este definitivă.

Inculpatului STANCIU NICOLAE i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.”

Pentru ca un judecător să poată fi arestat e necesar acordul CSM. Probabil că DNA așteaptă ca Stanciu să fie eliberat din funcție prin pensionare, președintele Iohannis să semneze decretul de pensionare și apoi procurorii să-l rețină.

Foto ziuadeconstanta.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Pe asta ați citit-o?

2 Putin: „NATO a decis să intre în război cu Rusia” / Textul integral al declarației președintelui rus. Este România amenințată?

3 De citit...

4 Frate, ce țară e asta? / Economist rus: Pentru unele familii sărace din Rusia, bărbații sunt mai prețioși morți decât vii

5 VIDEO Pe cerul Spaniei, chiar înainte de inundațiile devastatoare