Corpul de control al Ministerului Sănătăţii trimis la Spitalul Universitar

Corpul de control al Ministerului Sănătăţii trimis la Spitalul Universitar

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a anunţat, marţi, că a trimis Corpul de control la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde "apar evenimente în cascadă".

"Am trimis acolo Corpul de control. Acolo apar evenimente în cascadă. (...) Este un spital important de care depinde viaţa a mii de pacienţii. Este unul dintre cele mai mari spitale din România şi fac un apel la echipele medicale să nu intre într-un joc politic. Toţi medicii au depus un jurământ, au o datorie faţă de pacient şi faţă de instituţia în care lucrează şi să lăsăm Corpul de control să vadă dacă sunt nereguli şi să nu se impieteze calitatea îngrijirilor medicale care sunt acordate pacienţilor", a afirmat ministrul.

El a spus că, din câte ştie, se efectuează intervenţii chirurgicale în unitatea medicală.

"Din câte ştiu se operează acolo. Au apărut disfuncţionalităţi în gestionarea unor aparate medicale şi aşteptăm analiza Corpului nostru de control, a Inspecţiei Sanitare de Stat, pentru a lua măsuri. Este foarte important: este un colectiv mare de medici şi asistente medicale. Fac o treabă extraordinară, foarte multe intervenţii, este un volum de muncă foarte mare şi trebuie să avem cu toţii inteligenţa să trecem de la stadiul conflictului la stadiul soluţiilor", a susţinut Costache.

În presa centrală a apărut o informaţie potrivit căreia medici de la secţiile de ortopedie-traumatologie de la SUUB ar fi amânat mai multe operaţii, pe motiv că aparatura nu ar fi avut avizul CNCAN.

Ulterior, conducerea spitalului a precizat că nu a fost informată de niciunul dintre cei doi şefi ai secţiilor de ortopedie-traumatologie că au fost amânate intervenţii chirurgicale şi că în programul operator erau pacienţi care necesitau intraoperator control radiologic.

"În cadrul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti există Serviciul de Radiologie, care funcţionează 24 de ore din 24, 7 zile din 7, astfel încât medicii de la Radiologie pot să-i ajute pe medicii de pe secţiile de ortopedie-traumatologie, acestea în condiţiile în care niciunul dintre medicii din cadrul secţiilor de ortopedie-traumatologie nu poate utiliza individual aparatura mobilă cu radiaţii ionizante, deoarece nu are permis pentru practici cu radiaţii ionizante de nivel 2 eliberat de CNCAN", se arăta într-un comunicat al unităţii medicale remis presei luni. AGERPRES/(A, AS - autor: Roberto Stan, editor: Claudia Stănescu, editor online: Simona Aruştei)


populare
astăzi

1 „Curând începe un nou război uriaș”. Anunțul îngrijorător al comandantului român care a pătruns pe teritoriul Rusiei înaintea ucrainenilor

2 VIDEO Hopaaa, ce avem noi aici?

3 „Multe dintre ele sunt femei de afaceri, au business-uri și funcții importante” / Prostituatele românce dintr-o mare capitală europeană, filmate de un v…

4 „Mergeți la pensie și nu mai încercați să păcăliți electoratul!” / O fostă consilieră devoalează jocurile lui Băsescu

5 Ciudată poveste...