Coronavirus: Un medicament dezvoltat în Ungaria, testat pe animale, previne formele severe de COVID-19
Un medicament dezvoltat în Ungaria, care imită anticorpii naturali, pare să fie eficient în prevenirea complicaţiilor grave provocate de maladia COVID-19, a anunţat marţi un cercetător de la Universitatea Eotvos Lorand din Budapesta, în urma unor teste realizate pe animale, informează agenţia de presă MTI.
Imre Kacskovics, un specialist în imunologie care este decanul facultăţii de ştiinţe din cadrul acestei universităţi, a declarat pentru postul public Kossuth Radio că o echipă de la compania farmaceutică ungară Gedeon Richter a reuşit să producă un compus medical eficient, a cărui formulă a fost obţinută în martie 2020.
Medicamentul a fost creat pentru a face organismul să devină rezistent în faţa bolii la 12 ore după injectare.
Experimentele pe animale, care au fost realizate până în prezent, au arătat că hamsterii infectaţi cu noul coronavirus nu au dezvoltat simptome severe de COVID-19 după ce le-a fost administrat acest medicament.
Testele pe subiecţii umani sunt programate să înceapă în toamna acestui an, după o serie de teste suplimentare pe animale.
Imre Kacskovics a precizat că noul medicament este mai degrabă unul preventiv decât curativ şi că ar trebui să fie utilizat în primele stadii ale infecţiilor cu SARS-CoV-2. AGERPRES