Coronavirus: Texas a devenit primul stat american cu peste 1 milion de infectări
Texas a devenit primul stat federal american care a depăşit pragul de 1 milion de cazuri de infectare cu noul coronavirus, sâmbătă, în contextul în care Statele Unite se confruntă cu cel de-al treilea val al pandemiei de COVID-19 şi a înregistrat peste 100.000 de infectări zilnice de trei ori în mai puţin de o săptămână, informează Reuters.
În Texas, creşterea numărului de cazuri noi a provenit în ultima săptămână în principal din comitatele Harris, Dallas şi El Paso, potrivit unui bilanţ realizat de Reuters. Această creştere pune presiune pe unităţile medicale, iar municipalitatea din El Paso a transformat un centru de congrese într-un spital de campanie.
Dacă Texas ar fi fost o ţară independentă, ar fi ocupat locul al 10-lea în clasamentul celor mai afectate state din lume prin prisma numărului total de cazuri de COVID-19. Acest stat american a raportat în medie aproximativ 8.000 de cazuri noi în fiecare zi în săptămâna trecută, potrivit unui bilanţ alcătuit de jurnaliştii de la Reuters.
Texas, care deţine puţin peste 10% din totalul cazurilor confirmate în Statele Unite, a raportat cel mai mare număr de cazuri noi depistate în această ţară săptămâna trecută, fiind urmat în acest clasament de statul Illinois, care are o populaţie de două ori mai mică.
California, primul stat american care a depăşit pragul de 600.000 de cazuri de COVID-19 în august, se află în prezent la mică distanţă în spatele statului Texas prin prisma numărului total de infectări şi de decese.
California - cel mai populat stat american - a înregistrat în medie 30.000 de infectări în ultimele şapte zile şi a raportat un total de peste 950.000 de cazuri de coronavirus.
Comitatul Los Angeles din California, în care au fost raportate 33% din totalul cazurilor înregistrate în acest stat, a cumulat până pe 5 noiembrie cel mai mare număr de decese - 7.118.
Odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă şi a anotimpului rece, oficialii americani din domeniul sănătăţii au tras un semnal de alarmă şi au cerut populaţiei să respecte normele sanitare, pentru a stopa creşterea numărului de cazuri din ultimele două săptămâni.
Statele Unite este ţara cel mai grav afectată din lume de pandemia de COVID-19, cu peste 9,8 milioane de cazuri de infectare şi peste 230.000 de decese asociate acestei maladii. AGERPRES