Coronavirus: Singapore a aprobat vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Pfizer-BioNTech
Singapore a anunţat luni că a aprobat vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat în colaborare de companiile Pfizer din Statele Unite şi BioNTech din Germania, astfel încât primul lot de doze este aşteptat să sosească la sfârşitul anului, relatează EFE.
Premierul din Singapore, Lee Hsien Loong, a făcut acest anunţ într-un mesaj televizat în care a precizat că primele doze de vaccin vor sosi în cursul lunilor viitoare pentru a se imuniza împotriva noului coronavirus majoritatea populaţiei adulte în cel de-al treilea trimestru al anului 2021.
"Cabinetul meu şi cu mine, inclusiv cei vârstnici, ne vom vaccina curând. Aceasta pentru a demonstra că inclusiv pentru persoanele mai în vârstă, ca mine, vaccinurile sunt sigure", a spus premierul Lee, în vârstă de 68 de ani.
Lee, care a afirmat că ţara sa se numără printre primele ce vor primi vaccinul dezvoltat de Pfizer-BioNTech, a precizat că viitoarea campanie de vaccinare va fi "voluntară" şi "gratuită" pentru conaţionali şi pentru persoanele cu şedere îndelungată.
Autorităţile din Singapore, o ţară care a înregistrat 58.000 de contagieri şi 29 de decese de COVID-19 de la debutul pandemiei, vor urma un plan de vaccinare pus la punct de un comitet de medici şi de experţi.
Potrivit premierului Lee, ţara sa a alocat 75 de miliarde de dolari (617 miliarde de euro) pentru acorduri de cumpărare de vaccinuri de la diferite companii farmaceutice, inclusiv de la cea americană Moderna şi de la Sinovac din China.
Anunţul premierului coincide cu relaxarea măsurilor de restricţie impuse pentru limitarea răspândirii COVID-19, de la 28 decembrie, dată de la care vor fi permise reuniunile de până la opt persoane, la adunările sociale şi de familie, în loc de maximum cinci în prezent.
Vaccinul dezvoltat de Pfizer-BioNTech a fost, de asemenea, aprobat de Marea Britanie, Bahrein şi SUA, în timp ce Rusia şi China au început deja campanii de vaccinare parţială cu propriile vaccinuri dezvoltate de companii farmaceutice locale. AGERPRES