Coronavirus: Măştile devin obligatorii în următoarea fază de relaxare a măsurilor restrictive în Irlanda
Premierul irlandez Leo Varadkar a anunţat joi că purtarea măştii va deveni obligatorie începând de luni în mijloacele de transport, magazine şi restaurante pentru a combate răspândirea epidemiei de COVID-19, confirmând că Irlanda va intra într-o nouă fază a relaxării măsurilor restrictive, transmite AFP.
Într-o intervenţie în faţa reporterilor, premierul irlandez a declarat că nu prezintă pericole continuarea relaxării măsurilor restrictive introduse pe 28 martie şi că începând de luni, 28 iunie, se vor redeschide lăcaşuri de cult, baruri, restaurante, săli de sport, muzee, teatre, cinematografe şi saloane de coafură.
Premierul Leo Varadkar anunţase săptămâna trecută că această a treia fază a relaxării va începe mai devreme de luna iulie, cum era prevăzut iniţial, dacă condiţiile sanitare continuă să se îmbunătăţească.
"Până la 50 de persoane se vor putea întâlni în interior şi până la 200 de persoane în exterior, cu condiţia respectării distanţării sociale şi a indicaţiilor sanitare", a adăugat el.
Prim-ministrul a insistat că acum "responsabilitatea fiecăruia" va fi "mai importantă ca niciodată" şi a cerut concetăţenilor să continue să menţină o distanţă de doi metri "ori de câte ori este posibil".
"Pentru a preveni răspândirea virusului, purtarea unei măşti va fi obligatorie în transportul public, în magazine şi în alte locuri unde poate fi dificil să se menţină distanţarea socială", a avertizat el.
"De asemenea, am decis să începem din 9 iulie ridicarea restricţiile de călătorie între Irlanda şi anumite ţări", a mai spus Varadkar, fără a oferi detalii suplimentare asupra destinaţiilor.
Relaxarea măsurilor restrictive a început pe 18 mai.
În Irlanda au fost raportate 1.727 de decese provocate de noul coronavirus.
Conform informaţiilor furnizate de premierul Leo Varadkar, următoarea fază a măsurilor de relaxare va putea "începe pe 20 iulie, sub rezerva aprobării guvernului". Până atunci, adunările în public ar putea creşte până la 100 de persoane în interior şi 500 de persoane în exterior. AGERPRES